Hobbitul, bătălia celor cinci oștiri, review

Posted on

hobbitul Călătoria lui Bilbo Baggins ajunge la final în Hobbitul, bătălia celor cinci oștiri.

Filmul începe cu scena în care Smaug pârjolește orașul de pe lac împreună cu locuitorii săi. Viteazul și carismaticul Bard, interpretat de Luke Evans, reușește să îl răpună pe dragon însă prea târziu, orașul întreg este deja scrum. Efectele speciale sunt cu adevărat impresionante pe tot parcursul filmului, ba chiar abundă, având în vedere că este un film despre război, cu lupte între o mulțime de ființe fantastice.

Thorin este din nou stăpân peste averea din Muntele Singuratic dar odată cu această calitate pune stăpânire pe el și boala aurului, care îl schimbă și îl întoarce împotriva aliaților săi. Atunci când elfii și oamenii din orașul de pe lac vin să își revendice partea din avere, noul stăpân al Muntelui este dispus să lupte cu aceștia pentru a nu înstrăina nici măcar o monedă. Bilbo, interpretat de Martin Freeman, încearcă să îl determine pe Thorin să își vină în fire dar nu reușește decât să pună paie pe foc. Norocul și ghinionul celor trei părți gata de luptă (oameni, elfi și gnomi) este că nu sunt singurii care vor să stăpânească Muntele și averea pe care o adăpostește: aici întră în peisaj o armată impresionantă de orci și alte ființe la fel de fioroase.

Filmul în sine, luptele, sunt cu adevărat impresionante, însă povestea nu ne spune mare lucru. Evident, trilogia-prequel se bazează pe o carte de aproximativ 300 de pagini, trasă de păr fără prea mare succes. Febra aurului i-a cuprins și pe producătorii filmului, se pare, care dacă s-ar fi limitat la un singur film ar fi făcut fanii foarte fericiți. Per total filmul este un succes și vă recomand să mergeți să îl vedeți la cinematograf. Personal sunt dezamăgită de felul în care au transformat o poveste minunată într-o „vacă de muls”, cu riscul asumat de a supăra fanii devotați. Vezi acasă și celelalte două părți ale trilogiei și apoi neapărat Stăpânul inelelor, să te bucuri din nou de peisajele senzaționale din Noua Zeelandă, personajele inedite și povestea captivantă imaginată de  J.R.R. Tolkien.

M-a impresionat evoluția personajului lui Thorin, care a trecut în același film de la prieten loial la paranoic și avar, apoi din nou la luptător onorabil și curajos. Pe lângă interpretarea impresionantă a lui Richard Armitage mi-a plăcut și cea a lui Martin Freeman, care i-a dat viață unui hobbit tare simpatic. Tauriel (Evangeline Lilly), singurul personaj feminin într-un rol important din acest film a fost redusă la rolul de fetișcană îndrăgostită, poveste de dragoste fără miză deoarece iubitul ei gnom moare la final. Apare și Gandalf în film dar magia lui nu este de ajutor.

Tu ai văzut deja filmul Hobbitul, bătălia celor cinci oștiri? Cum ți s-a părut?

Pretty awesome
Pretty awesome
Dangerous hobbit
Dangerous hobbit
Gotcha
Gotcha
Pretty dangerous :))
Pretty dangerous :))
Cool gang @the hobbit party: Lucian Achim (S.Miles), hobbitul urechiat, Alexandra Bădiță (Impressivity), Patricia Mihail (Ranevents), Claudia Petraru (Ranevents), Andreea Filip (Dee's Boudoire) și Daniel Vasile (S.Miles).
Cool gang @the hobbit party: hungry Lucian Achim (S.Miles), hobbitul urechiat, impressive Alexandra Bădiță (Impressivity), smiling Patricia Mihail (Ranevents Comm), brave Claudia Petraru (Ranevents Comm), cool Andreea Filip (Dee’s Boudoir) & fierce Daniel Vasile (S.Miles).
Got a secret, can you keep it?
Got a secret, can you keep it?

event: Hobbit Party/Ranevents Comm

foto: S.Miles/Pictures with style

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.