Ei sunt românii mei. La mulți ani, România!

Posted on

Astăzi este Ziua Națională a României, iar cel mai frumos cadou pe care i-l putem face acestei țări de ziua ei este să o respectăm și să o reprezentăm cu onoare atât în țară cât și în afara granițelor.

Cum de sunt americanii atât de patrioți, până la prostie chiar (exagerez, evident, dar oamenii ăia chiar își iubesc țara just because)? Uite asta aș vrea să importăm în România, pe lângă sărbătorile consumeriste pe care le adoptăm fără să gândim prea mult. Știu românii ce înseamnă patriotismul, oare?

romaniDeși probabil nu o arăt, sper că sunt mai patrioată decât cei care strigă în gura mare că își iubesc țara.

Votez, respect natura, reciclez, îi respect pe cei din jur, am rămas să lucrez în țară deși aveam toate motivele să plec, iubesc tradițiile, îi susțin pe creatorii români și lista de mici acte de patriotism pe care le putem face cu toții continuă. Trebuie să fim patrioți, să ne onorăm țara în fiecare zi, pentru că mai presus de limitele ei geografice, România este compusă din oameni și trebuie să ne susținem reciproc la bine și la rău.

Astăzi mă gândesc cu drag la românii din afara tării, de care îmi e un dor nebun și vreau să le urez ”La mulți ani” și sper că cei de acasă le oferă suficiente motive de mândrie!  Nu uitați să le arătați și voi că vă gândiți la ei.

Familia

Tata, fratele și soția lui lucrează în Anglia. Eu și mama am rămas acasă, mama de nevoie, eu de voie și încerc să nu regret asta. Mătușa preferată locuiește cu familia în Franța și ne vedem și mai rar acum, că am serviciu cu program fix. Nici cu mama, care locuiește la țară nu mă văd și nu vorbesc pe cât de des mi-aș dori, dar așa este viața, fiecare are drumul lui și de multe ori duce în direcții total diferite.

Prietenii

După ce ne-am împrietenit cu adevărat, Alexandra a plecat la Londra și din fericire îi merge tare bine acolo. Aș pleca și mâine după ea, dacă aș putea, să fim din nou girlfriends, să cucerim lumea împreună, dar am un motiv suficient de important să rămân acasă. Alexandra mă inspiră și mă motivează de la distanță să fiu cea mai bună versiune a mea și deși nu ne vorbim la fel de des ca înainte, știu că pot apela la ea oricând.

Georgiana este fata a cărei prietenie m-a surprins. Să primești vorbe frumoase de la un om cu care nu ai păstrat legătura, un om pe care l-ai admirat la rândul tău și care te fascinează, te încurajează să crezi că ești un om mai bun. Ne vedem și vorbim rar și mi-e greu să îi fiu aproape de la o asemenea distanță și îmi doresc să fac mai multe pentru ea. E un suflet atât de cald și o femeie extraordinară, că nu îi poți rezista.

Românii pe care îi admir de la distanță

Pe Florin și Diana îi știm de puțină vreme, dar ne-au impresionat atât de tare prin puterea de  a-și transforma visul în realitate, că practic ne trăim fanteziile prin intermediul lor. Eu și Dragoș visam să plecăm cu motocicleta prin Europa, să călătorim cu copiii prin lume, să luptăm să facem lumea un loc mai frumos pentru ei. Până ne-o veni nouă rândul, îi susținem pe Florin și Diana, care au nevoie de încurajările noastre, de sprijin pe parcursul călătoriei dar și de donații. Evident, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la drum, așadar susținerea noastră este vitală pentru succesul călătoriei lor. Vreau să văd lumea prin ochii lor și să fie ambasadorii pe două roți ai României.

Alți români pe care îi admir de la distanță: Ina și Radu, Radu Păltineanu, Simona, Irina, Mădălina și Florin și mulți alții ale căror nume îmi scapă acum.

Nu uita de românii din afara granițelor, să le fim alături și să îi susținem în continuare, să le oferim toate motivele să se întoarcă în țară cu drag.

La mulți ani, România!

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.