Cum să fii o #GIRLBOSS autentică

Posted on

 

#GIRLBOSS este prima carte din categoria self help / antreprenoriat care a avut logică pentru mine de la cap la coadă.

Am ajuns să citesc cartea asta la recomandarea unei amice, iar după primele pagini am început să o urmăresc pe autoare, Sophia Amoruso pe toate rețelele de socializare posibile. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, încă nu o urmăresc pe LinkedIn, dar o să remediez asta chiar acum… Done!

Ce înseamnă să fii o #GIRLBOSS?

Chiar dacă nu putem fi Sophia Amoruso și nu putem avea o traiectorie similară cu a ei, putem să luăm exemplul ei și să fim girl bosses în viața noastră: să fim pasionate de ceea ce facem, să avem succes, să fim o inspirație pentru ceilalți, iar în fiecare dimineață să ne trezim cu poftă de viață și cu un scop precis.

Povestea Sophiei, the ultimate #GIRLBOSS, este demnă de a fi transpusă într-o carte și un film; prima e deja bifată iar a doua e pe cale să se întâmple mulțumită celor de la Netflix. Cazul ei este one in a million, dar asta nu înseamnă că nu putem ajunge și unele dintre noi să ne simțim împlinite făcând ceea ce ne ne place, dacă o facem cu dăruire și respect.

Cartea Sophiei este scrisă cu sinceritate și autoironie, cu multe sfaturi practice venite din experiență, cu naturalețe și cu încrederea că lumea așteaptă să fie cucerită de o gașcă de gagici autentice și dispuse să se implice 100% în ceea ce le pasionează.

citat sophia amoruso girlboss

Iată care sunt cele mai importante idei cu care am rămas eu după ce am citit cartea:

 • Trebuie să fii dispusă să muncești până uiți de tine și să o faci la cel mai înalt nivel de calitate, astfel încât să fii întotdeauna mulțumită de munca ta. Nu lăsa loc compromisurilor.
 • Suntem într-un proces continuu de creare a propriei persoane. Da, ne-am născut cu o serie de skill-uri, dar dacă nu facem nimic să le dezvoltăm, degeaba le avem, așadar investește în tine.
 • Da, poți să ajungi la rezultate financiare fabuloase și atunci când pornești cu un buget minuscul. Dacă știi să reinvestești fiecare leu, la fel ca fiecare secundă prețioasă în afacerea ta și știi că adevăratele recompense vin mai târziu, nu vei avea decât de câștigat.
 • Respectă-ți clientul/cititorul și acordă-i atenția pe care ai vrea să o primești și tu la rândul tău. Respectă-i pe toți cei implicați și le vei câștiga loialitatea.
 • Un eșec este o oportunitate deghizată. Nu te lăsa doborâtă de un eșec, nici de nouă sau mai multe la rând, acestea se întâmplă doar pentru a-ți demonstra că nu ești în locul potrivit.
 • Diferențiază-te, dar fără să te străduiești prea mult, fără să cauți confirmarea în exterior, la ceilalți. Preocupă-te să fii cea mai bună versiune a ta, să îți definești stilul, să te șlefuiești ca pe un diamant.
 • Poate că nu știi ceea ce vrei de la viața ta, dar este la fel de important să știi ce nu vrei și să nu te complaci într-o situație călduță.

citat sophia amoruso girlboss 2

Vă recomand și vouă să citiți #GIRLBOSS, vă va inspira și amuza, întrista și îmbărbăta în același timp. Cât despre autoare, urmăriți-i sfaturile, este un exemplu pentru oricine vrea să reușească prin forțe proprii și să-și păstreze autenticitatea.

Nu uitați să vă scrieți singure poveștile!

0 Comments

 1. beatricecretu says:

  Chiar azi am dat de o poză a cărții ăsteia în News-Feed și mi se părea tentantă… ^_^

  1. Zâna Boemă says:

   Chiar este o lectură plăcută: ușor de citit, plină de sfaturi utile și realiste și mai ales plină de personalitate, la fel ca autoare. Sper sa o citesti, nu este la fel ca celelalte carti din sfera de antreprenoriat/self help/autobiografie, este un mix reusit 😉

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.