Căpitanul America: Războiul Civil, doza perfectă de acțiune și umor într-o nouă aventură cu super eroi

Posted on

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată între Răzbunători, iar Căpitanul America și Omul de Oțel devin inamici, divizând echipa noastră favorită de super eroi.

Ce se întâmplă în Căpitanul America: Războiul Civil?

După ce am urmărit recent filmul Batman vs. Superman, nu pot să nu observ o similitudine destul de mare între intriga din filmul lansat de DC Comics și cel de la Marvel. În ambele universuri cu super eroi, aceștia devin peste noapte niște proscriși în fața acelorași oameni care îi admirau și susțineau, din cauza numeroaselor victime colaterale pe care le lasă în urma lor de fiecare dată când ”salvează lumea”.

Nu spun că a fost o alegere proastă din partea celor 2 companii, ci una curajoasă, iar învingători, la fel ca și în filmele lor, nu cred că sunt. Nu aș putea simpatiza pe unul mai mult decât pe altul dintre Batman – chiar și atunci când este interpretat de Ben Affleck – și Omul de Oțel.

După încă o misiune în care numărul victimelor colaterale înclină și mai mult balanța în defavoarea super eroilor în ochii opiniei publice, politicienii încearcă să reglementeze acțiunile echipei Răzbunătorilor. O parte dintre aceștia, în frunte cu Omul de Oțel, sunt de accord cu controlul forțelor politice, pe când ceilalți, în frunte cu Căpitanul America, nu sunt dispuși să se ghideze decât după propria lor judecată.

Această scindare este adâncită și mai mult de apariția lui Bucky Barnes, Războinicul Iernii, care pune la cale un atentat de amploare chiar în timpul reuniunii politice care urmează să reglementeze activitatea Răzbunătorilor. Intuiția îi spune Căpitanului America să îi accorde o șansă prietenului său din copilărie, pe când ceilalți urmăresc cele mai evidente probe și îl vânează cu toate resursele.

Multă acțiune și efecte speciale

Pentru că vorbim despre un film cu super eroi, care au super puteri, avem parte de super efecte speciale. Luptele sunt filmate folosind o tehnică similară jocurilor. Mie una nu mi-a plăcut, era prea greu să urmăresc cine dădea și cine încasa, dar nu vă luați după mine, e o tehnică interesantă și poate că pe amatorii de jocuri îi va încânta.

Cea mai importantă și impresionantă luptă este cea dintre cele 2 grupuri formate din Răzbunători, la care se alătură noi eroi. Cu toții au abilități speciale, așadar se lasă cu distrugeri masive, noroc că se întâmplă într-un aeroport evacuat, așadar pot lovi și sparge și rupe și tăia și zdrobi fără teama victimelor colaterale. Din fericire, cu toții încearcă să lupte ”cu mănuși” să nu îi rănească pe cei care le-au fost cândva aliați, dar nu le iese mișcarea, căci unul dintre ei este doborât.

Cine sunt eroii cu pe care îi vedem?

În echipa pro control legislativ sunt Omul de Oțel, Văduva Neagră, Mașina de Război,  Viziunea dar și Pantera Neagră și Omul Păianjen, pe când în echipa adversă luptă Căpitanul America, Bucky Barnes, Șoimul, Vrăjitoarea, Hawkeye și Omul Furnică. Este trist să îi vezi pe super eroii favoriți luptând unii împotriva celorlalți, dar măcar o fac cu haz – scena cu lupta dintre aceștia este mai mult amuzantă decât înfiorătoare.

Căpitanul America: războiul civil trebuie văzut la cinematograf

Vremea ține cu noi, e numai bună să mergeți începând cu 6 mai la cinematograf să vedeți ultimul film din Universul Marvel. Veți avea parte de răsturnări de situație cu carul, momente haioase, personaje noi și cu haz, efecte speciale impresionante și un scenariu reușit, complex, care te ține tot timpul în suspans. Recomand varanta IMAX3D, la Cinema City sau poate chiar 4Dx.

Iată și un trailer pentru nehotărâți, poate vă va ajuta să luați o decizie. Aștept cu interes și impresiile voastre despre ultimul film dedicat Căpitanului America!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.