Cum îți împrospătezi garderoba fără buget?

Posted on

 

Cum să îți îmbogățești garderoba atunci când nu ai bani să îți cumperi lucruri noi? Aceasta-i întrebarea care le macină chiar și pe femeile cu bugete substanțiale, pentru că ne plac lucrurile noi, dar nu ne place să ne golim și cardurile de la începutul lunii.

Oricât de utopic ar părea, nu este imposibil să ai lucruri noi în garderobă fără să cheltui bani, sau care măcar să coste sume decente, care să îți permită să mergi și într-un weekend la munte luna respectivă. Deși ți-ai luat rate la bancă și hainele sunt în mod clar în afara listei de achiziții lunare, parcă te simți mai implinită când ai o fustă nouă, cu care compui ținute seara, mental, înainte să adormi. Ești o superficială, ce să mai, dar nu ești singura.

După cum vă povesteam în altă postare, acum îmi caut tot felul de lucruri utile pentru acasă, cum ar fi oale, perdele și baterie pentru chiuveta din bucătărie, dar asta nu mă împiedică să suspin pe lângă vitrinele care afișează noile colecții de haine și accesorii. Ba chiar fac window shopping virtual, doar ca să văd ce a apărut nou și ca să depistez trendurile și piesele vestimentare care mă avantajează, oricât de greu îmi este să mă abțin de la a umple coșul. Este atât de simplu să cumperi online, că nici nu îți dai seama cum ai golit cardul.

Achiziții low cost

Nu e musai să tai definitiv achizițiile vestimentare, mai ales dacă găsești un chilipir. Spre exemplu, am găsit la Mini Prix niște ghetuțe din piele tip cowboy foarte cool, cum nu am mai găsit în alte magazine, deși caut așa ceva de câțiva ani. Este o cheltuială neprevăzută și va trebui să renunț la altceva util din casă, dar sunt un chilipir, mai ales că mi se potrivesc și ca mărime și ca stil.

Și tipele stilate cumpără din magazinele de tip second hand. Am biroul în Piața Muncii și în drumul spre casă trec pe lângă magazine cu haine SH extrem de cool. Pe lângă modele retro și simpatice de haine, poți găsi numeroase modele de genți cool. Trebuie să ai răbdare și să vizitezi frecvent aceste magazine, dar vei descoperi garantat mici comori. Eu am câteva poșete pentru care primesc o mulțime de complimente, pe care le-am luat pe prețuri „de nimic” și de foarte bună calitate, din piele naturală. Deh, nu mergi la sigur mereu, dar nu știi ce ai să găsești la următoarea vizită.

Schimburi de haine

Mai țineți minte cu câtă ușurință făceam schimb de haine în adolescență, ca să fim mereu cool când ieșeam în oraș sau să impresionăm pe cineva anume? Ei bine, chiar dacă ești  femeie la casa ta, cu salariu și reputație, asta nu înseamnă că e rușinos să împrumuți o rochie de seară pentru cea de-a cincea nuntă de anul ăsta, ba chiar e un fapt chibzuit. Rochiile de seară sunt într-adevăr costisitoare și ca să consider că o asemenea investiție a meritat mi-ar plăcea ca acea rochie să le scoată și pe alte prietene din încurcătură.

Pun pariu că și tu ai haine pe care le-ai cumpărat din impuls, pe care fie le-ai purtat o singură dată, sau atârnă în șifonier cu eticheta și pe care ești sigură că nu le vei purta. Fă-le câteva poze și trimite-le prietenelor tale, să își aleagă ceva ce le place, ele nu se vor simți ofensate de gestul tău. În plus, cu siguranță vei primi și tu ceva la schimb pentru ele, în funcție de cum negociezi.

Do it yourself

Când te plictisești de o haină, dar este de calitate și nu ai vrea să renunți la ea, poți să o upgradezi. Fie îi adaugi niște nasturi noi, cool, fie ii scurtezi lungimea, fie transformi o rochie în fustă, fie vopsești cămașa care nu mai este la fel de albă, etc. Variantele sunt atât de multe, că singurele 2 limite sunt imaginația și îndemânarea, pentru care există soluții. Pentru idei intră pe Pinterest, iar dacă nu ai îndemânare, mama, prietena sau o colegă talentată te vor ajuta cu drag!

Poți să aplezi la metodele de mai sus ca o obișnuință, nu doar când ești într-o situație financiară delicată. Deși trăim într-o societate consumeristă, trebuie să învățăm să ne folosim resursele cu cap. În plus, ce rost are să păstrezi lucrurile pe care nu le folosești, să fii la modă dar să nu îți permiți să te și distrezi restul lunii sau să îți transformi șifonierul în depozit?

Ce părere aveți, sunt realiste și de bun simț sfaturile mele? Pe care dintre acestea le aplicați și voi deja?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.