Cum am înfruntat codurile de vreme rea pentru o plimbare la mare

Posted on

În ciuda raționamentului și a mustăcirilor din partea jumătății mele, vineri – în plin cod de ninsoare și viscol – am plecat într-un press trip la Constanța.

Invitația a venit din partea Meli Melo cu 2 săptămâni înainte de călătorie, când era vreme de tricou, deci am confirmat fără să stau pe gânduri. Nu mi-am făcut prea mari griji nici la începutul săptămânii, când au anunțat coduri peste coduri de vreme rea, chiar în ziua plecării noastre. Ei bine, când a sosit momentul să plecăm la drum ningea ca în basme, cu fulgi mari și pufoși, vreme de stat sub plăpămioară acasă. Nu mai spun că autostrada spre Constanța, destinația noastră, era închisă.

La drum prin nămeți

Dragoș era convins că nu o să plecăm nicăieri, până nu mi-am dat jos bagajul din mașină. Nici eu, ca să fiu sinceră. Punctul de întâlnire a fost la Il Locale, unde am “brunch-uit” și ne-am motivat unele pe celălalte. Cum am ajuns m-am și orientat să îmi găsesc șofer de încredere și Doamne-Doamne mi-a scos-o în cale pe minunata Gazaleh (The Socialite) care a condus extrem de prudent și lin, astfel că nu am avut mai deloc emoții prin nămeți.

Partenerul din acest press trip a fost Citroen, care a pus la dispoziție 5 mașini Citroen C3 Aircross, iar noi am nimerit un model cu cutie automată. În afara faptului că ne-au încăput toate bagajele (am fost 4 femei, deci bagaje serioase) și că s-a comportat foarte bine atât pe drumul înzăpezit, cât și pe autostradă, nu aș ști să vă descriu mașina cu alte detalii. Ah, ba da, unul foarte important pentru mine, anume că e luminoasă și spațioasă, mai ales că are și plafon panoramic, pe care l-am descoperit la întoarcere.

Constanța, bine te-am găsit!

Drumul a durat în jur de 5 ore pentru că am mers o porțiune pe drumul vechi, unde am mai staționat din când în când și am mers foarte încet. Am sărbătorit că am ajuns cu bine la destinație cu o vizită în magazinul Meli Melo Paris din City Park, unde am făcut o infuzie de primăvară cu pasteluri și flori. Am făcut poze să vă arăt și vouă favoritele din colecția Esprit Libre!

Am venit la Constanța cu gândul la midii, dar mi-a trecut rapid pofta, când au început să se perinde pe masă preparatele de la Luv Caffe & Bistro. Pentru un restaurant aflat într-un mall, atmosfera este foarte cozy și ai impresia că ești într-o locație mult mai classy. După masă ne-am cazat la un hotel din Mamaia și ne-am odihnit puțin pentru o seară de dans la Madame Margot. Wow, ce-am mai dansat! Vreo oră jumate-două am stat, nu am reușit să mai gust nimic din preparatele spectaculoase care s-au perindat și aici pe masă, dar m-am bucurat de muzică. Revin, fără urmă de îndoială!

Copilul și marea

Nu puteam să plec spre casă fără câteva clipe cu marea. Am degerat instant, dar am făcut și câteva poze și clipuri, ca să o ascultați și voi, din confortul casei voastre. E o bucurie de nedescris să o văd cum se învolburează, amenințătoare, misterioasă.

Drumul spre casă o fost mai rapid și liniștit, parcă deja se întrezăreau câteva raze de soare. Toată călătoria a fost extrem de intensă și deși ne-am asumat niște riscuri, am fost fete deștepte și norocoase și totul s-a desfășurat minunat. Din când în când, merită o întrerupere a rutinei, pentru a te reîntoarce cu drag ACASĂ.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.