Cum a fost la Brigada Sinucigașilor

Posted on

În ultimii ani se lansează filme cu super eroi pe bandă rulantă, ceea ce nu poate decât să mă bucure, dacă ar fi și bine realizate.

Filmele cu super eroi sunt bine primite de public, au distribuții cool, bugete impresionante și au cele mai mari încasări, așa că înțeleg trendul. În plus, în industrie apar mereu inovații tehnologice pe care încearcă toți regizorii să le ducă la următorul nivel și să ne ofere cele mai spectaculoase efecte, ceea ce ar explica și scenariile slabe și alte neajunsuri pe care le-am tot remarcat.

Brigada Sinucigașilor ne prezintă o gașcă de anti eroi umanizați și într-o lumină  demnă de toată empatia, deși sunt prezentați ca fiind cei mai răi dintre cei mai răi. De unde, unii dintre ei au valori morale mai puternice decât personajele ”pozitive” din film. Ba chiar Jokerul, unul dintre personajele negative care mi-au rămas în memorie datorită cruzimii și geniului său diabolic este transformat în acest film într-un personaj aproape derizoriu și aici nu mă refer la interpretarea actorului, ci doar la scenariu.

Merită să vezi Brigada Sinucigașilor dacă ești fan super eroi, în special al universului DC, dacă vrei să cunoști personaje noi și interesante, să simți chimia dintre actori și roluri și dintre personajele lor și aici mă refer la Jared Leto și Margot Robbie și implicit la Joker și Harley Quinn iar lista punctelor forte se cam oprește aici. Ba nu, coloana sonoră este una dintre cele mai reușite și cuprinde o mulțime de piese clasice, care au completat perfect atmosfera de cool gang of bad boys and girls.

Cea mai mare dezamăgire la acest film este distribuirea Carei Delevingne în rolul vrăjitoarei, unul dintre personajele cheie, care mi s-a părut oricum doar convingătoare nu. Fata îmi e simpatică pe catwalk și în pictoriale, dar parcă nu a reușit să exprime mai mult decât a făcut-o cu ajutorul costumului și machiajului. Noroc că nu prea a avut replici și adunătura de vedete aproape că a umbrit apariția ei.

Viola Davis este a really mean and evil bitch, deși fiind reprezentantul  Guvernului și al autorităților nu trebuia să fie mai diabolică decât gașca ei de anti eroi. Will Smith, care îl interpretează pe Deadshot, arată neschimbat, de parcă timpul s-a oprit din loc pentru el și este la fel de șarmant precum îl știm din celelalte filme, dar cu nicio fărâmă de răutate în privirea aia dulce. Pare mai bad boy din cauza înfățișării Killer Croc, dar care este o bomboană de băiat.

Scenariul este unul ușurel și cu multe momente previzibile, iar personajul negativ nu este deloc credibil din punctul meu de vedere. Cu toate astea, nu prea ai cum să o dai în bară când ai o distribuție atât de experimentată și atractivă, momente comice presărate la tot pasul și replicile savuroase ale lui Harley Quinn, care este vedeta filmului, cireașa de pe tort și dulceața lui Joker, un alt personaj memorabil.

Filmul este de văzut, mai ales că avem ocazia să aruncăm o privire în viitor, la Liga Dreptății, o altă adunătură de eroi porniți să salveze lumea, tot cu forța din câte am remarcat. Aștept cu interes și părerile voastre, după ce mergeți să îl vedeți!

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.