Colecția mea de broșe

Posted on
brose

Singurul accesoriu pe care l-am purtat cu religiozitate în ultima vreme este o broșă din porțelan. Am cumpărat-o acum câteva luni și de atunci o tot mut de pe bluze pe geanți, jachete și tot așa.

După ce am redus dramatic colecția de accesorii prin toamnă mi-am dat seama că broșele le port cel mai des. Poate și pentru că odată ce le-am pus pe o haină, acolo rămân până se schimbă sezonul. Sau până am nevoie de un upgrade la o altă ținută.

Cine mai are timp de accesorizat ținutele în fiecare dimineață? Cu broșele ai rezolvat pe termen lung.

Biker girl pins

Prima broșă (este vorba de un pin, de fapt) din colecția actuală este craniul de la Hard Rock Cafe, primul cadou de la Dragoș. În perioada aceea eram motocicliști activi, aveam tot felul de accesorii rock, dintre care doar pin-ul ăsta a rezistat. Ulterior am adăugat și chitara fluture, tot de la Hard Rock.

Tot din setul de biker girl face parte și pin-ul cu motocicleta roșie, o replică a Indianului, care s-a lansat și în România în 2017. Motocicleta noastră este un Kawasaki Drifter și este un model similar Indianului, la care visăm noi, deci este unul dintre pin-urile favorite.

Vintage stuff

De la tata am moștenit pasiunea pentru vechituri. Tot de la el am și 2 dintre broșele mele preferate, luna și floarea, găsite la un târg de vechituri din Anglia. Sunt cele mai delicate și elegante din colecția mea și le port cam rar, ce-i drept.

De pe vremea când vânam târgurile de antichități din București am o broșă sub formă de coroană, favorita incontestabilă din întreaga colecție. Am puratat-o atât la ținutele biker cât și la ținutele banale, de stradă, la reverul hainei sau pe diverse genți. Tot din perioada aceea am păstrat o motocicletă și o casă, pin-uri ale căror semnificație exactă nu o cunosc, dar dau bine pe denim, nu-i așa? Vezi foto mai jos.

The quirky girl

În categoria asta intră alter ego-ul meu din porțelan lucrat de Cristina Ciobanu împreună cu unicornul de la Serebe, două păsărele colorate și cele câteva broșe pe care le-am făcut eu prin studenție. Pe astea trebuie să le ghiciți voi din pozele de mai jos. 🙂

Nu este o colecție prea mare, dar fiecare broșă și pin îmi sunt dragi și mă reprezintă. Toate încap în pumnii făcuți căuș și le păstrez într-o cutie cu aspect vintage. Am o pasiune și pentru cutii, evident.

Alter ego-ul meu de porțelan

M-am îndrăgostit iremediabil de formele ei rubensiene și de cârlionții arămii. Într-un moment în care îmi priveam corpul cu ochi prea critic, a apărut această gingașă făptură din porțelan pe care o port în piept cu mândrie. Zâna cea curajoasă, care înfruntă orice prejudecată prin iubire și acceptare. Și ce dacă nu arăt ca în reviste?

Vă las mai jos câteva poze cu toate broșele și pin-urile mele, să le admirați și voi. Nu că sunt simpatice?  Pot să revin cu idei de stilizare, dacă vă surâde ideea, doar să-mi spuneți în comentarii.

Voi purtați broșe? De unde le-ați luat și în ce combinație le purtați?

brose

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.