Cele mai bune filme în 2014

Posted on

the grand budapest hotel

Suntem pregătiți pentru premierele cinematografice ale anului 2015, dar nu înainte de a aminti cele mai bune filme ale anului 2014.

The Grand Budapest Hotel

Această postare nu este un top al celor mai bune filme în 2014, dar nu mă pot abține să nu îi atribui filmului The Grand Budapest Hotel titlul de filmul anului. Mi-au plăcut personajele inedite, povestea trăsnită, actorii talentați, povestea fantastică. Toate filmele lui Wes Anderson sunt adevărate spectacole care mă transpun în lumi pline de farmec și îmi readuc candoarea de care uit adesea în viața de zi cu zi.

Boyhood

După ce ne prezintă într-un mod insolit o povestea de dragoste în trei acte, în seria Before, Richard Linklater ne prezintă un alt proiect captivant. În Boyhood îl cunoaștem pe simpaticul Mason, în vârstă de 5 ani, cu ups and downs, până la vârsta de 18 ani. Cu o mamă ambițioasă dar ghinionistă  în amor (Patricia Arquette) și un tată absent (Ethan Hawke) îi suntem alături puștiului -literalmente- o viață de om. Cum să nu te atașezi de el și să nu îl iubești? Filmul este lipsit de intrigi puternice, dar plin de farmecul vieții de zi cu zi și sper să nu se oprească aici colaborarea lui Linklater cu Ellar Coltrane, un tânăr trăgător deja.

Interstellar

2în1. Mi-am luat doza de romance și sci-fi în 2014 din filmul Interstellar, care m-a impresionat nu doar datorită efectelor speciale spectaculoase (scene breathtaking în spațiu), ci și datorită poveștii complexe: salvarea omenirii, călătoria prin găurile de vierme și alte aspecte științifice interesante pe care nici eu nu le-am înțeles ca să vi le povestesc și vouă. Ok, povestea este puțin trasă de păr, ar fi putut fi scurtată cu cel puțin jumătate de oră, dar trebuie să recunosc faptul că am savurat fiecare scenă.

În materie de călătorii în spațiu Gravity rămâne filmul de referință pentru mine, încă mai am un gol în stomac atunci când rememorez unele scene. Rămâne de văzut ce ne rezervă și Star Wars… încerc să nu îmi creez așteptări prea mari, dar am emoții în legătură cu  lansarea de la finalul anului 2015. Vom afla la vremea potrivită.

Gone Girl

Povestea Elodiei la Hollywood, asta am gândit despre Gone Girl după ce am văzut trailerul, dar filmul este atât de intrigant încât m-a captivat până la final prin dezvoltările de situație de neimaginat. Rosamund Pike mi-a făcut o impresie foarte bună în rolul din Gone Girl, așa că voi fi cu ochii pe ea, sper să pună mâna în continuare pe roluri la fel de provocatoare. Un alt thriller interesant în 2014 a fost Before I go to sleep, cu Nicole Kidman.

The Hobbit

Bilbo Baggins este un hobbit viteaz, care a trecut prin multe aventuri dar niciuna la fel de periculoasă precum cea din final, în timpul bătăliei celor cinci oștiri. Acesta este cel mai reușit film din trilogia Hobbitul, cu multă acțiune și efecte speciale impresionante dar și un final fericit! O încercare mai importantă îl așteaptă în continuare pe nepotul lui Bilbo, Frodo, în Stăpânul Inelelor.

X-Men: days of future past

Chiar dacă în film nu a apărut deloc Anna Paquin, care o interpreta pe Rogue și pe care o simpatizez din serialul True Blood, ultimul film din seria X-Men a fost și cel mai reușit. Povestea o știam deja din desenele animate, al căror fan declarat sunt, iar scenariul și regia filmului mi s-au părut foarte reușite, la fel ca efectele speciale. Evident, nu mai există filme fără efecte speciale senzaționale. Bonus, Hugh Jackman este un mutant ultra-sexy!

The fault in our stars

Singurul film romantic pe care l-am urmărit anul acesta, The fault in our stars, o are ca protagonistă pe tânăra speranță hollywoodiană Shailene Woodly. Norocul meu a fost că nu a fost deloc atât de siropos pe cum mă așteptam, ba chiar întorsura de situație din final a reușit să mă surprindă. Am văzut-o pe Shailene și în Divergent, care nu a fost deloc un film pe cât de prost mă așteptam, ba chiar mi-a plăcut mai mult decât Hunger Games.

The wolf on Wall Street

Chiar dacă a fost lansat în cinematografe la sfârșitul anului 2013, nu pot să nu îl amintesc și în 2014, atât de trăsnit și amuzant a fost! Lupul de pe Wall Street este un film care pare scris și regizat mai degrabă de Wes Anderson decât inspirat din fapte reale, iar Leo și Jonah au interpretat un cuplu de zile mari. De revăzut!

Guardians of the Galaxy

2014 a fost anul filmelor cu super-eroi, se pare. Chiar dacă sunt fanul mutanților, mi-au plăcut și gardienii, povestea lor fiind una mai haioasă, chiar dacă era în joc soarta Universului de această dată. Chris Pratt este super comic în rolul lui Peter Quill, la fel de simpatic precum în rolul lui Emmet Brickowoski din The Lego Movie, un alt film cu super-eroi. De urmărit și serialul Parks and Recreations cu Chris Pratt, unde își joacă mult prea bine rolul de tăntălău.

Care a fost filmul tău favorit în 2014?

  • Share

0 Comments

  1. impressivity says:

    As adauga: Maleficient, If I stay si romanescul Selfie, la care m-am distrat teribil 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.