Branduri românești #1 Adrian Oianu

Posted on

O fi Parisul capitala modei, dar nici cu brandurile românești nu mi-e rușine! Poate că nu auzi de aceste branduri în timpul Săptămânilor de Modă internaționale, poate că nu sunt preferatele vedetelor de peste hotare, dar sunt cu adevărat speciale și în plus, sunt românești!

Bunul-gust nu este dictat de trendurile stabilite sezonier de designerii de la marile case de modă, ci de stilul personal și de cât de bine te cunoști și știi să alegi hainele care îți vin bine. Iar dacă ai de unde să alegi, de ce să nu porți și să promovezi branduri românești? Nu sunt o patrioată convinsă, nu dețin nici măcar o ie (pentru că nu am găsit-o pe aceea care să mă cucerească) și nu dețin o garderobă excusiv locală, dar asta nu mă oprește să admir și am în wish list mereu creații autohtone. Nu, nu mă refer la rochiile Zara sau H&M, care sunt realizate în confecțiile de la noi din țară, pentru că mâna de lucru este mai ieftină, ci la branduri locale, cu o puternică personalitate și simț estetic.

Încep seria de prezentare a brandurilor românești favorite cu unul pe care îl urmăresc de ceva vreme cu pasiune pe Facebook, Adrian Oianu. Povestea noastră de „iubire” a început cu mine căutând pe world wide web ii, când am dat peste creațiile designerului și a continuat cu numeroase like-uri la postarile de pe wall și prevăd că se va finaliza cât de curând cu o achiziție, la o ocazie specială (prețurile sunt între 200 și 600 euro, deci nu sunt pentru orice buzunar).

Pe lângă faptul că îmi plac foarte tare creațiile lui Adrian Oianu, inspirate toate din mândrul port tradițional românesc, îmi place și de omul din spatele brandului și îi admir activitățile consistente cu imaginea pe care și-a creat-o. Spre exemplu, în vara care tocmai a trecut, designerul și un grup de voluntari au dat sfoară (sfară) în țară, adică au „cusut” pe gardul de la Muzeul Satului motive tradiționale românești. Un alt proiect frumos al designerului este expoziția Cămașa, în cadrul căreia a fost expusă colecția sa privată de cămăși dar și alte obiecte tradiținale.

Câți dintre noi au curajul să își urmeze visurile? Adrian Oianu a renunțat la studiile în drept pentru a urma cursurile Institutului European de Design de la Milano, după care a profesat în Turcia și S.U.A. și în 2004 s-a întors în țară pentru a-și lansa brandul personal, o alegere  minunată pentru admiratorii săi din țară și sper că așa consideră și el. Îl admir pe designer și pentru discreția sa, pentru valorile pe care le promovează dar și pentru crezul său, acela de a aduce în viața modernă elemente de identitate din trecutul nostru.

Tu ce alte branduri românești admiri?

Adrian Oianu, colecția Cucoane
captură foto Facebook/Adrian Oianu

 

Paltoane Adrian Oianu
captură foto magazin online

Intră și tu în universul designerului pe pagina sa de Facebook sau pe site. O să-ți provoace fluturi în stomac! 🙂

 

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.