Ce trebuie sa achizitionezi inainte sa te muti intr-un apartament nou

Posted on

Urmeaza sa ma mut intr-un apartament nou, nemobilat si neutilat si pe langa stresul care vine la pachet cu numeroasele drumuri la banca si la notariat, trebuie sa ma organizez pentru momentul in care ma voi muta in locuinta mea.

Daca pana acum am schimbat diverse chirii prin Bucuresti, toate mobilate si utilate, urmeaza sa ma mut intr-un apartament in care am doar baia utilata: cada, chiuveta si scaun de toaleta. Bun si asa! Iata ce obiecte sunt absolut necesare inainte de a ma muta in locuinta mea, ca sunt de cumparat sau de imprumutat:
Surse de iluminat
Becuri cu led si lustre pentru fiecare camera, 6 pentru un apartament de 2 camere: hol intrare, baie, bucatarie, living, terasa. In cel mai rau caz voi folosi la inceput doar o veioza, daca nu ma pot hotari asupra modelelor in timp util sau daca electricianul care urmeaza sa le monteze nu arata ca Joe Manganiello.
Pardele si draperii
Ok, am lumina dar si prostul obicei de a umbla imbracata sumar prin casa. Pana acum am avut norocul de a locui in apartamente care aveau vedere libera, iar acum am ales un apartament la parter, inconjurat de multa verdeata, asadar voi fi nevoita sa investesc de la inceput in perdele si draperii si eventual sa imi adaptez si vestimentatia la posibilitatea de a avea spectatori.
Pentru curatenie
Inainte de a-mi aduce obiectele personale si de a locui in noul apartament e musai un smotru serios. Fiindca momentan nu detin piese de mobilier o sa dureze mai putin decat in mod normal, cand sunt nevoita sa mut casa din loc literalmente pentru o curatenie exemplara. Pentru inceput sunt de ajuns un aspirator sau matura cu maner lung cu faras si galeata cu mop, insotite de solutie de igienizat podelele, de spalat si dezinfectat obiectele sanitare, si o solutie de spalat geamuri. Nu uita de sacii de gunoi, vei avea cu siguranta nevoie de ei!
Patul
Pentru ca somnul e un sfetnic bun, trebuie sa am un pat inca din prima seara in care ma mut acasa la mine. O sa optez pentru un model cu spatiu de depozitare sub saltea, pentru ca spatiul destul de limitat al apartamentului ma obliga sa fiu inventiva. Pentru inceput, daca nu iti permiti un pat asa cum iti doresti, cumpara o saltea de calitate si perne, iar salteaua pune-o direct pe podea pentru inceput, pe o folie de plastic.
Tacamuri, farfurii si pahare
Probabil voi fi nevoita sa imi fac bucataria pe comanda, pentru ca nu este cea mai spatioasa si vreau sa folosesc inteligent tot spatiul, asadar voi locui o perioada cu bucataria goala. Asta nu inseamna ca nu voi mai manca, ci doar ca voi manca mai multe salate si mancare la pachet, pentru care voi avea nevoie pe langa o masa si de farfurii, tacamuri si pahare. Din fericire detin cateva, desperecheate, ce-i drept, dar e mai bine decat nimic. Si sa nu uitam de tirbuson, sigur vei avea mare nevoie de el. Norocul meu e ca am prieteni bine intentionati si am primit asa ceva deja!

Cam atat momentan, consider ca daca detii deja toate cele de mai sus esti gata sa te muti in apartamentul tau nou, pe care abia astepti sa il mobilezi, utilezi, decorezi si sa il transformi in ACASA!

In curand va voi povesti si care sunt primele piese de mobilier si electrocasnice pe care le voi achizitiona si de ce le-am ales. Trebuie sa va marturisesc faptul ca este o adevara aventura sa te incadrezi intr-un buget iar mobila si electrocasnicele sa fie si aspectuoase dar si fiabile. Nu in aceasta ordine neaparat 😉

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.