Branduri românești de inclus în garderobă în 2018

Posted on

În 2017 am cumpărat mai puțin și mai bun și chiar dacă nu am reușit să rezist cumpărăturilor de impuls așa cum am plănuit, pentru 2018 mi-am setat niște obiective fa-bu-loa-se!

Iubesc designerii români, iar pentru anul următor mi-am propus să port mai multe branduri autohtone, la care visez de când le-am descoperit. Este vorba despre piese care-mi depășesc bugetul, dar dacă mă țin de regula #puținșibun cu mai multă seriozitate nu o să mai fie o problemă. Desigur, asta nu exclude celelalte branduri, dar mă ajută să prioritizez. În plus, poate vă inspiră și pe voi să diversificați garderoba și să susțineți economia locală.

Murmur

Murmur este primul brand românesc de care m-am îndrăgostit cu adevărat. Când am văzut primele piese create de Andreea Bădală nu aveam capacitatea să îmi imaginez în ce context le-aș putea purta, dar faptul că sunt inspirate de lenjeria intimă mi se pare seducător, iar ideea că sunt purtate de cele mai cunoscute vedete din lume este la fel de incitantă.

Prețurile sunt destul de mari raportându-mă la ocaziile în care aș putea să le port, dar e clar că vor ajunge piese de colecție și aș prefera să nu aștept să devină vintage ca să mă pot bucura de ele.

Adrian Oianu

Un alt brand, mai tradiționalist să-i spunem, căci își găsește inspirația în cusăturile și materialele folosite de strămoșii noștri, este cel creat de Adrian Oianu. De vreo doi ani visez la un mantou sau la o rochie de vară cu motive tradițional românești, de o delicatețe și ginășie aparte.

Sunt multe branduri care s-au inspirat din portul tradițional românesc, dar reinterpretarea lui Adrian Oianu este cea care m-a convins. Nu doar a împrumutat elemente, ci le-a integrat într-un mod armonios și a creat piese noi cu un design… melancolic aș spune, demn de o mândruță modernă. Care sunt. 🙂

Să urmăriți conturile de socializare ale brandului, sunt foarte activi, iar pozele și citatele alese să le însoțească sunt foarte inspirate. Cred că le-am apreciat toate postările care mi-au apărut în feed fără excepție, mă mir că nu m-au luat la ochi până acum.

Lana Dumitru

De partea excentrică a inspirației din tradiții se situează creațiile Lanei Dumitru. De la poveștile de pe crucile din Cimitirul Vesel de la Săpânța la motive florale laser cut, măști transformate în emoji și alte găselnițe, fiecare colecție te provoacă și te fac să te gândești bine înainte să decizi dacă o iubești sau o detești. Indiferent nu ai cum să rămâi, e clar.

Lemnia

Am descoperit gențile din lemn chiar de la lansarea brandului – cred – la un festival pe domeniul Mogoșoaia, la care l-am descoperit și pe Asaf Avidan. Așa cum l-am urmărit și i-am rămas fan devotat lui Asaf, am urmărit și evoluția brandului Lemnia și am admirat fiecare nou model lansat, care mi-a făcut misiunea de a alege prima mea geanta imposibilă. Sunt nehotărâtă, ce vreți!?

Lemn, piele, minimalism și atenție la detaliu, acestea sunt cele mai importante caracteristici ale genților. Deși poate părea nepractică, o geanată mică poate fi o binecuvântare atunci când te-ai săturat de ”bagaj” și de scotocit printre nimicuri. Îți garantez că esențialul încape într-o geantă Lemnia și faptul că scapi de lucrurile nedorite din viața și din geanta ta e terapie curată.

Smiling Shoes

Sunt mai multe branduri românești de pantofi care îmi plac, dar am ales brandul cel mai sofisticat pentru această listă. Modelele propuse de designerii Smiling Shoes sunt mai prețioase decât altele și deci un brand mai degrabă aspirațional decât practic. Tot în modele create de Mihaela Glăvan aș merge zilnic, dar pentru ocaziile speciale aș alege ceva de aici.

Sunt bucuroasă că am deja câteva lucrușoare prețioase de la branduri românești, pe care le port cu mândrie și lucrez la o garderobă în proporție de 70% made în Ro anul acesta. Măcar în materie de achiziții.

Nu uitați, fetelor, regula mai puțin și mai bun se poate aplica în orice domeniu. Spor la shopping în 2018!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.