Ave, Cezar – o incursiune în epoca de aur a Hollywood-ului

Posted on

Filmele fraților Coen sunt un reper important în lumea cinefililor, care creează întotdeauna mari așteptări, ajutate și de distribuția de primă mână.

Asemeni lui Tarantino, Wes Anderson, Woody Allen și alți regizori și scenariști consacrați, a căror stiluri sunt ușor de remarcat, Frații Coen distribuie aceiași actori în filmele lor, așadar era de așteptat să îi vedem pe Josh Brolin și George Clooney în rolurile principale, dar și pe Tilda Swinton și Frances McDormand în roluri mai mărunte, dar intrigante.

Surpriza din distribuția filmului „Ave, Cezar” a venit din partea lui Channing Tatum, care tocmai ce a avut un rol în ultimul film al lui Tarantino, „The Hateful Eight”. Tatum are un rol mai potrivit în filmul fraților Coen, în care interpretează rolul unui dansator de step și chiar interpretează cu talent o scenă de dans… interesantă. Vă las pe voi să aflați de ce!

ave cezar alden

O altă apariție memorabilă îi aparține lui Alden Ehrenreich, care a mai jucat în „Blue Jasmine” și „Beautiful Creatures”, dar care abia în acest rol s-a făcut remarcat. Alden este fermecător ca un pisoi – ochi albaștri și privire inocentă sub bretonul cârlionțat – și are cel mai adorabil accent de cowboy (dacă există așa ceva!), iar la final personajul lui este cel care salvează situația.

Dar să ne întoarcem de cei 2 actori în rol principal. Clooney interpretează vedetă de cinema răpită de pe platou Baird Whitlock, iar Brolin este Eddie Mannix, omul cu soluțiile pentru orice problemă. În timp ce acesta din urmă încearcă să își rezolve problemele personale, să își găsească vedeta fără ca presa să afle că a dispărut, Eddie Mannix rezolvă din mers și celelalte probleme triviale care apar: găsește tată pentru copilul din flori al lui DeAnna Moran (Scarlett Johansson), găsește actorul potrivit în filmul lui Laurence Laurentz (Ralph Finnes) un regizor pretențios și chiar le oferă informații jurnalistelor Thora Thacker / Thessaly Thacker (Tilda Swinton), puse pe scandal. Un om cu frica lui Dumnezeu și cu resurse importante, Mannix pare a avea răspunsul la toate.

Alden-Ehrenreich_ave cezar

Filmul abundă de replici haioase, decoruri atent studiate și personaje intrigante, în stilul fraților Coen, însă rezultatul pare mai degrabă un colaj de situații limită decât un film în sine, pentru că pierdem prea ușor firul evenimentelor. Cât despre răpirea lui Baird Whitlock, ar fi trebuit adăugată mai multă dramă, pentru că filmului îi lipsește punctul culminant sau este diminuat de numeroasele piese de puzzle care trebuie unite.

„Ave, Cezar” este o comedie în care recunoști fără dificultate stilul fraților Coen și te bucuri de o distribuție de primă mână, în cardul unei povești despre o epocă plină de farmec de la Hollywood. Filmul a apărut în cinematografele din țară din 19 februarie și vă urez vizionare plăcută, dacă aveți de gând să îl vedeți!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.