Allegiant – ultima aventură a Divergenților

Posted on

2016 este anul în care e încheie încă o trilogie de succes, odată cu lansarea Allegiant, ultimul film din trilogia Divergent.

Personal, m-am cam săturat de filmele despre viitorul apocaliptic al omenirii, am început să apreciez și să caut filme inspirate de realitatea pe care o trăim și care ascunde o mulțime de povești extraordinare, care merită povestite. Cu toate astea, e interesant să urmărești și câteva blockbustere, ca să te minunezi de evoluția tehnologiei și să le compari între ele.

Pe mine nu m-a prins febra Divergent sau Hunger Games, 2 trilogii similare, care au aprins imaginația a numeroși tineri în ultimii ani. Probabil pentru că am cam ieșit din targetul lor, dar le-am urmărit pe ambele pentru că am vrut să văd cam ce se poate face la nivel de efecte speciale.

Ce mă bucură foarte tare este că Allegiant este încă un film care are în rol principal o femeie, la fel ca și Jocurile Foamei, într-o lume dominată fără drept de apel de bărbați. Tris, interpretată de Shailene Woodley, denumită noua Jennifer Lawrence, este cea care îi ajută pe semenii săi să scape de un guvern care îi oprimă, doar pentru a fi înlocuit de un altul, similar. C-așa-i în viață, puterea te corupe.

După ce a luptat împotriva sistemului și l-a învins în primele 2 părți ale trilogiei, împreună cu celalți Divergenți și cu iubitul ei deosebit de sexy, Four, interpretat de Theo James – mamă, mamă ce buze, ce privire, ce abdomen, a avut grijă regizorul să ni le fluture pe sub ochi – eroina noastră decide să părăsească orașul, împotriva ordinelor noii conduceri. Decizia ei nu e un moft, însă, ci se bazează pe un mesaj de ajutor lansat de oamenii aflați în afara zidurilor orașului, iar spiritul justițiar și curiozitatea îi determină pe eroii noștri să plece.

Dacă în Jocurile Foamei am avut plăcerea să îl admirăm pe Lenny Kravitz, în Divergent  o putem admira pe superba lui fiică, Zoë, una dintre luptătoarele de nădejde din clica lui Tris. O mențiune onorabilă primește și Miles Teller, care mi-a plăcut la nebunie în Whiplash și care este singur personaj cu haz din film și care a făcut toată sala să râdă la fiecare apariție. Cât despre Caleb, fratele diabolic/erudit al lui Tris, interpretat de Ansel Elgort, în Allegiant va avea posibilitatea să-și răscumpere greșelile față de sora sa.

Dacă ar fi știut Tris vorba românului „nu da ciora din mână pe vrabia de pe gard” ar fi rămas cuminte acasă, în Chicago, să rezolve problemele de acolo, dar s-a grăbit spre o lume mai bună. Evident, ce a găsit acolo a fost tot ce a lăsat acasă: minciuni, interese ascunse și oameni care vroiau să o omoare. În plus, asta a fost cât p-aci să o coste relația cu Four, pe care l-a cam lăsat în voia sorții. Noroc că personajul lui Theo e la fel de smart și forțos pe cât e de sexy!

Allegiant e un spectacol vizual impresionat, iar decorurile sunt gândite mult mai bine decât povestea, așadar e un plus să vezi filmul la cinematograf. Un alt atu, zic eu, e că deși face parte dintr-o trilogie, poți să vezi filmul fără probleme fără să le fi urmărit și pe primele. Eu l-am ratat pe Insurgent, dar m-am prins imediat de cele mai importante evenimentem pentru că ne oferă toate informațiile importante pe tavă, deci thumbs up scenariștilor!

Allegiant apare în cinematografele din România din 11 martie și este distribuit de Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.