A început sezonul festivalurilor

Posted on

 

Timpul se scurge rapid, party people, e timpul să ne programăm agenda de evenimente pentru vara 2015. Hai să o facem în cunoștință de cauză!

Să îmi programez deja concediul ar fi un record absolut pentru mine, având în vedere faptul că întotdeauna am plecat la drum fără planuri prea elaborate. Bani pe card, rezervorul plin și bagajul spartan sunt singurele 3 detalii care contează pentru un concediu sau weekend reușit, vă spun din experiență.

Să revenim la lista festivalurilor must attend din această vară, la care mi-am propus să ajung și eu, sau măcar să dau de veste oamenilor care nu știu despre ele. Favoritul meu este, fără urmă de îndoială, Sziget Festival, unde vor cânta Florence & the machine, Paloma Faith, Robbie Williams, Kasabian și mulți, mulți alți artiști cool, în perioada 10-17 august. Da, anul acesta eram ferm convinsă că îmi voi da concediul pe un festival, pe Sziget mai exact, însă până m-am hotărât eu să fac demersurile necesare mi-am dat seama că este fix perioada în care NU pot să îmi iau concediu. Well, chiar îmi este învățătură de minte pentru la anul.

Dar să ne întoarcem pe tărâmuri mioritice, unde avem și noi (cât de cât) cu ce ne lăuda.

Jazz EUROPAfest, 16-23 mai, nici nu trebuie să părăsești orașul sau să îți iei concediu (dacă locuiești în București), pentru că evenimentul se desfășoară seara, dupa ora 19.00. Deși îmi plăcea jazz-ul dintotdeauna, după ce am văzut filmul Whiplash mi-am dat seama cât de pasionale sunt spectacolele de jazz, așa că îmi doresc să repet experiența la un nivel superior, la festival.

În ultima vreme am făcut o pasiune pentru burgeri, fapt care se vede și în talie, așadar nu voi rata Burger Fest, 22-24 mai, la Verde Stop, zona Barbu Văcărescu. Deja înghit în sec… sau mai bine dau o fugă la Burger Van, nu?

Festivalul Iubim 2roți22-24 mai, se anunța și mai cool anul acesta. De cel de anul trecut mă leagă o amintire extrem de dragă, un membru al găștii noastre nou,  Kawasaki Vulcan 1500 Drifter.

Femei pe Mătăsari revine în weekend-ul 5-7 mai, după ziua mea, pe care nu o să mi-o petrec în capitală, dar sigur o să îmi fac timp să trec pe acolo.

Electric Castle, 25-28 iunie, este un alt festival care trebuie luat în considerare în vara 2015, chiar pe short list.

Summer Well, 8-9 august, Buftea, suna mult mai cool până să studiez lineup-ul de la Sziget Festival. Nu am ajuns nici la edițiile precedente, însă cred ca atmosfera este destul de cool dacă ești obișnuit cu cozile de festival, în plus sunt fan Kasabian.

Untold Festival, 30 iul-2 aug, se ține la Cluj și vor veni mulți artiști pe care îi ascult, însă jumătatea mea nu „tolerează” genual asta de muzică. Rămâne de văzut cum negociem până atunci.

Îmi doresc de multă vreme să merg la un concert Goran Bregovic, așadar sper să ajung și eu la festivalul intercultural Baro Foro, pe 29 august, la Arenele Romane.

Anul trecut am ratat Balkanik Festival, sper că nu va mai fi cazul și anul acesta, 11-13 septembrie, în grădina Uranus, e timp să ajung pe acolo.

Tu la ce evenimente ai de gând să ajungi vara aceasta?

Hugs & kisses,

watercolour 2

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.