5 ilustratori de admirat și cumpărat

Posted on

Sunt 2 tipuri de  admirație și de apreciere față de artă, cea aspirațională, care îți răscolește sentimentele și te pune pe gânduri și cea care te îndeamnă să o iei acasă, ca să o vezi zilnic.

Din cea de-a doua categorie fac parte și operele artiștilor ilustratori de mai jos, cu ale căror lucrări rezonez atât de bine încât le vreau pe pereții casei mele. Ah, ce lucru minunat, să fii acasă și să fii înconjurat de asemenea frumuseți!

Liz Clements

Ilustrațiile lui Liz sunt portrete de fete rebele și tare mi-ar plăcea să îmi facă și mie unul într-o zi. Toate fetele din gașca lui Liz au buzele cărnoase, bujori în obrăjori, tatuaje și cel mai important – atitudine!

Puteți cumpăra ilustrațiile lui Liz, la prețuri între 20 și 40 de lire, de aici.

Fab Ciraolo

Portretele „hipsterilor” secolului XX, precum Frida Kahlo, Salvador Dali, Dalai Lama sau Maica Tereza, realizate de Fab Ciraolo sunt absolut delicioase. Probabil că fiecare personaj era văzut de contemporanii săi  în aceeași manieră excentrică precum ni-i prezintă și artistul.

Toate colecțiile de ilustrații ale lui Fab Ciraolo le găsiți pe site-ul lui de prezentare, aici.

Mădălina Andronic

Avem mulți artiști talentați, dar ilustrațiile Mădălinei îmi sunt cele mai dragi. Și nu mă refer doar la personajele de basm, culorile vii și la animalele fantastice, ci și la obiectele din ceramică pictată și alte născociri cu haz. Rozalba, zâna cu părul de cupru, stă deja la loc de cinste pe peretele din camera de zi.

Puteți cumpăra și voi ilustrațiile Mădălinei Andronic de aici.

Floyd Grey

Ca orice fashionistă care se respectă, ador și ilustrațiile de modă, în special pe cele în acuarelă sau nefinisate. Ilustrațiile lui Floyd Grey sunt în general monocromatice, cu pete de culoare tari pe alocuri, iar modelele lui sunt întotdeauna foarte senzuale și foarte expresive.

Mai multe ilustrații de Floyd, aici.

Alex Noriega

După ce am răsfoit site-ul cu ilustrațiile tragi-comice ale lui Alex, un tip din Barcelona care desenează dezbrăcat (după cum se autodescrie), i-am citit și povestea și m-am bucurat să aflu că oamenii fac chestii atât de cool în momentele cele mai low din viață.

Răsfoiți și voi restul ilustrațiilor din seria Stuff no one told me , aici.

Voi cu ce tablouri vă împodobiți pereții? Ce ilustratori vă plac vouă?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.