25 de idei pentru o vacanță de iarnă magică la Londra

Posted on
london eye tamisa

Tocmai m-am întors dintr-o vacanță de o săptămână la Londra, timp în care am explorat orașul și am trăit viața londoneză cât am putut de autentic. Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță pentru iarna asta, îți las o listă de 25 de idei pentru care să alegi Londra.

 1. Vizitează un prieten. Eu am stat la o prietenă, motiv pentru care mi-am și permis să stau o săptămână întreagă, dar este practic imposibil să nu ai cel puțin o cunoștință pe care să îți dorești să o întâlnești la Londra.
 2. Descoperă orașul cu un ghid local. Pe lângă prietena mea, care locuiește aici de mai bine de un an, am avut grijă să cer recomandări și de la alți localnici. Va fi mai ușor să îți faci short list-ul #devizitat dintre sute de obiective turistice.
 3. Explorează fără țintă. Dacă nici tu nu ești o persoană organizată, cu listuțe de obiective, poți să iei orașul la picior și să descoperi la fiecare pas ceva interesant de văzut.
 4. Mergi la o oră de yoga sau orice alt sport practici tu acasă. Ce metodă mai bună de a trăi ca un localnic decât să mergi la sală cu ei? Experimentezi alte stiluri și îți faci tabieturile, ca acasă.
 5. Participă la un eveniment local. Eu am fost la un eveniment pentru antreprenori, care m-a inspirat foarte tare și la care am cunoscut niște oameni minunați, cu care voi păstra legătura în continuare.
 6. Cedează tentației street food, că e ceva britanic sau vreo specialitate etnică. Ai atât de multe opțiuni, că deja salivez numai când îmi amintesc de ele: burgeri, fish&chips, churros, pancakes, cârnați nemțești, bubble waffles, castane coapte și câte și mai câte.
 7. Vânează comori la târgurile de vechituri. Pe lângă iconica destinație Portobello Market, găsești astfel de portaluri în timp în mai multe locuri din Londra. Aici chiar ai oportunitatea să găsești lucruri speciale, de la haine de designer până la ediții rare de cărți sau discuri și alte ”vechituri”.
 8. Stai la coadă și așteaptă să intri la unul dintre localurile fancy din Soho. Noi ne-am distrat inclusiv cele 45 de minute cât am așteptat în frig să se elibereze o masă pentru noi la Cahoots.
 9. Împărtășește impresii despre Londra și despre acasă cu un alt turist. Pe mine m-a oprit la Grădina Botanică o americancă să îmi admire pleata în flăcări și am început să povestim de parcă ne știam din totdeauna. A fost foarte plăcut.
 10. Fă conversație cu persoana care te servește. În toate magazinele și cafenelelele sau alte localuri în care am intrat am fost surprinsă de amabilitatea personalului și de micile conversații pline de haz pe care le-am avut mereu. Inclusiv atunci când mi-am plătit consumația, în doi pumni de monezi la aeroport.
 11. Vizitează Winter Wonderland, târgul de Crăciun. Intrarea e free, iar atmosfera e de milioane! Ești înconjurat de o mulțime de tentații, atât ca activități cât și ca food & drinks. Noi doar ne-am plimbat, nu ne-am dat în nicio comedie, dar am participat la un super concert live în Bavarian Land și ne-am mai încălzit în cortul lui Thor cu o ciocolată caldă… și ceva alcool.
 12. Dă-te cu patinele la unul dintre patinoarele frumos amenajate prin tot orașul. Sau poți să îi privești pe cei de pe gheață, e la fel de magic.
 13. Vizitează un muzeu. Sunt atât de multe opțiuni free, dar nu te feri nici de cele la care se plătește intrarea. Chiar dacă fee-urile par mari, fac toți banii. Eu am fost la Tate Modern, la Victoria & Albert, unde am plătit să văd și expoziția temporară Balenciaga și apoi am intrat la Muzeul de Științe Naturale, peste drum. Wow, nici nu am visat să văd atâtea!
 14. Fă-ți lista #todo pentru următoarea vizită. Deși am stat o săptămână, am făcut totul în tihnă și au rămas o mulțime de lucruri nefăcute. Le-am pus pe lista pentru următoarea vizită.
 15. Joacă-te cu veverițele, porumbeii și restul vietăților din parcuri. După vizita la Buckingham am trecut prin parc, unde era un covor de frunze de vis și o mulțime de vietăți prietenoase. O mulțime de momente ”awww”.
 16. Numără Prius-urile pe care le vezi într-o zi. Dragos conduce o astfel de mașină, altfel nu le-aș fi observat, dar jur că 40% dintre mașinile din Londra sunt Prius-uri sau măcar hibride.
 17. Cumpără cadouri. Mie una îmi place să primesc suveniruri care nu sunt magneți de frigider, deci dă-ți puțin silința. Vă recomand bomboane de la M&S Food, ceaiuri de la Whittard și chestii fun de la Tiger.
 18. Începe ceva nou. Eu am experimentat puțin cu meditația, trebuie doar să fiu constantă o perioadă suficient de lungă cât să se transforme într-un nou obicei.
 19. Mergi cu transportul în comun, e provocator și rapid. Am călătorit cel mai mult cu metroul, care mi-a dat ceva bătăi de cap în unele stații mai complicate, dar și cu autobuzul, unde am stat mereu la etaj. Mi-am făcut abonament pe 7 zile și a funcționat perfect pentru mine. Am cheltuit, în total, cu transportul de la și către aeroport, aproximativ 70 de lire pe asta.
 20. Nu folosi internetul prea mult. E ok să faci una-două postări pe Insta, să fie toate fresh și inspirate, dar ferește-te să stai prea mult pe Social Media. Nu îți distrage atenția de la ceea ce ți se întâmplă acum.
 21. Admiră vitrinele de la Harrods. Noaptea. Magie pură.
 22. Privește apusul de pe podul Millennium.
 23. Participă la o slujbă la Catedrala Sf. Paul. Chiar dacă nu ești o persoană religioasă, este un moment plin de spiritualitate și de pace.
 24. Descoperă branduri noi. Eu am fost impresionată de All Saints, The Kooples, Irregular Choice, Tiger și Anthropologie.
 25. Admiră decorațiunile de iarnă demne de un carnaval de pe Carnaby Street și îngerii strălucitori de pe Regent Street.

Londra este o destinație de călătorie populară, așadar vă invit să îmi împărtășiți și voi cele mai interesante activități și locuri de vizitat, dacă ați fost deja aici. Eu una am de gând să mă întorc în curând, așadar îmi vor fi de ajutor.

Vă las și o mică selecție de poze realizate de mine, sper să vă inspire.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.