10 târguri magice de cadouri de Crăciun în București

Posted on

Să vă spun un secret. Eu nu merg la târguri ca să fac cumpărături, ci pentru a descoperi designeri, branduri, obiecte de adăugat pe wish list.

Poate părea o pierdere de timp, dar simplul fapt de a-mi clăti ochii cu lucruri frumoase, de a schimba câteva vorbe cu oameni interesanți, de a reîntâlni oameni cu care altfel nu am ocazia să mă văd, reprezintă un câștig pentru mine. Nu îmi permit multe dintre lucrurile care îmi plac și nici nu încurajez consumerismul, deci atunci când fac o achiziție sunt foarte chibzuită, că e vorba despre lucruri pentru mine sau cadouri pentru cei dragi.

Oricare ar fi scopul tău – că îți faci plimbarea de weekend într-o atmosferă aparte sau pur și simplu să pui sub bradul de Crăciun cele mai frumoase cadouri – am pentru tine o listă de târguri pe care ar trebui să le iei în considerare. Apoi, să îmi împărtășești și mie unde ai fost și ce minunății ai găsit?

Made în RO #10 – Târg ales de design

Unde: Impact Hub București (zona Timpuri Noi, Splaiul Unirii 165)

Program: 16-17 dec, 11:00 – 20:00

(O parte dintre) brandurile participante: BUMbagR, Christine on the Couds, Differenzial Kraft, Iutta, Lemnia, Spoonfool, Most Precious, Serebe, Alina Ceramics.

De ce îl recomand: Cred că este târgul cu cel mai mare număr de creatori, ceea ce înseamnă că vă puteți lua toate cadourile dintr-un singur loc, dar în același timp va fi și extrem de obositor. Eu, una, stau să studiez aproape la fiecare în parte, nu pot să trec prea superficial. Locația este una nouă și cool, dar destul de centrală pentru mine, care vin de la o aruncătură de băt de autostradă.

Taxa de acces 10 lei

Art Fashion Fair / Christmas Affair

Unde: Beans&Dots (poate faci și o plimbare în Cișmigiu apoi)

Program: 16-17 dec, 11:00 – 20:00

(O parte dintre) brandurile participante: Dollflowers, Chemistry, Bianca Popp, Delta Craft, NOON, Luviane Atelier de Parfumerie și Bijuterie.

De ce îl recomand: locație centrală și ușor accesibilă, atmosferă cool, mix de branduri pentru toate gusturile (haine și accesorii de autor, obiecte de design interior și produse organice).

Taxa de acces: 10 ron

ALT.Crăciun 2017

Unde: ARCUB (strada Lipscani)

Program: deschis zilnic până la 22 decembrie, 14:00 – 21:00

(O parte dintre) brandurile participante: Cosânzeana, Atelier A4, Lana Dumitru, Foldo, Colorhood, Aerium, Cai verzi pe pereți, Studio Mud.

De ce îl recomand: Dacă nu găsești cadouri românești pe placul tău la târgurile din weekend, mai ai o șansă la ALT, pentru că e deschis zilnic până la 22 decembrie. Clădirea ARCUB este foarte bine renovată și trebuie să dai o fugă până în centrul vechi măcar pentru locație. Și dacă nu mai ai bani de spectacole pentru că i-ai cheltuit pe toți pe cadouri pentru tine, sunt organizate și concerte de sezon în fiecare zi.

Acces gratuit

Christmas Maker Fair

Unde: Mater, splaiul Unirii, nr 160

Program: 15- 17dec, 17:00  – 20:00

(O parte dintre) brandurile participante: Danube Footwear, CRESC, Cristina Ciobanu, UZ3 Studio, Lightplay, Woodish, Mura și Bine Scris.

De ce îl recomand: pe principiul ”puține, dar bune”, ai ocazia să cunoști creatori, să stai cu ei la povești și chiar să îți faci singur cadourile la care visezi, într-un spațiu neconvențional – Mater,  prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est.

Alte târguri de cadouri în București

COPT: Ediția de Crăciun 19 -20 dec, 11:00 – 21:00

Beans&Dots&Friends 15 – 17 dec, Beans&Dots

Organic Christmas – Green Living Festival 16 – 17 dec, Point

Crazy Christmas by Andreea Esca 17 dec, 10:00 – 19:00

Târgul de Crăciun – cadouri și delicatese culturale 17 dec, 11:00

Santa Paws – Târg pentru animăluțe și oamenii lor 16 dec, 12:00 – 20:00

Hm, nu mă așteptam să adun chiar 10 opțiuni! Dacă mie mi-a fost greu să fac o selecție – credeți-mă că am omis o mulțime de alte târguri de cadouri de Crăciun cu bună știință, altfel mai terminam după Crăciun acest articol – sper ca vouă să vă fie mai simplu să le alegeți pe cele la care alegeți să mergeți. Sper să bifați cât mai multe și să găsiți cadouri pe gustul vostru și al celor care le vor primi.

Revin cu articolul cu cadouri românești de Crăciun cât mai curând!

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.