Luviane Atelier de Parfumerie te îmbracă în Miresme Românești

Posted on

Parfumul este unul dintre aliații cei mai de preț ai femeii, iar Luviane este o alternativă  prețioasă la oferta standard de pe piață, după cum o să vă convingeți singuri mai jos.

Pentru mine nu există mister mai mare decât cel al parfumurilor, pe care mă străduiesc din răsputeri să le înțeleg mai departe de simțul mirosului. Parfumurile sunt pentru mine magie curată, prin felul în care îți potențează starea de bine și prin felul în care le gâdilă simțurile celor din jur, ca un magnet îmbietor.

Ca o iubitoare de #românEȘTI, m-am bucurat foarte tare când am descoperit brandul de parfumuri artizanale românești Luviane la târgul Art Fashion Fair și mi-am promis că dacă nu îmi va ieși din nou în cale, voi merge eu către el. Într-o seară frumoasă de toamnă, într-o locație al cărei prag visam de mult să îl calc – Palatul Cantacuzino și Muzeul George Enescu de pe Calea Victoriei – într-o atmosferă prețioasă dar primitoare, am luat parte la evenimentul de lansare al brandului în lumea iubitoarelor de parfumuri.

IMG_6296.jpg

Povestea parfumurilor artizanale românești Luviane este una firească. Creatoarea parfumurilor, Iulia-Victoria Neagoe, a început din copilărie să se joace cu plantele parfumate, de la 3-4 ani, iar pe parcurs această joacă s-a transformat într-un hobby drag. Pe măsură ce alergiile i s-au dezvoltat, piața parfumurilor din ingrediente naturale din România fiind aproape inexistentă și încurajată și de prietenii care îi purtau deja creațiile, aceasta a lansat în 2014 brandul Luviane, al cărui nume este o anagramă.

„De ce sa ne privăm de micile plăceri rafinate, când putem folosi parfumuri din ingrediente 100% naturale? În plus, parfumurile naturale se transformă în mod diferit pe pielea fiecăruia dintre noi și astfel putem spune că parfumul natural este unul personalizat.” Iulia-Victoria Neagoe

Colecția de parfumuri poartă numele de Miresme Românești și cuprinde 4 parfumuri echivalente cu fiecare perioadă importantă din viața unei femei: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum pentru copii, Zâna Florilor, un parfum bărbătesc, Darzalas și un parfum ediție limitată de Crăciun, Neios.

Fiecare este creat instinctiv doar din ingrediente naturale de proveniență atent verificată, unele locale sau de import și nu conține sulfați, plumb, parabeni, arome sintetice, propilen glycol sau lauril sulfat. În plus, acestea mai conțin și uleiuri esențiale obținute prin presare la rece, care au efect terapeutic prin inhalarea lor – aromoterapie.

img_6113

Apele de parfum sunt realizate pe bază de infuzii sau macerate și conțin uleiuri esențiale, tincturi, extracte, absolute, rășini și alcool de cereale, iar cele solide conțin ceară de soia și de jojoba, certificate bio.

Ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate hand-made, din pulpă, fără conținut de lemn și clor, provenită din păduri bine gestionate, iar pânza de borangic, din interiorul cutiei, este realizată la război manual, într-un atelier din România.

A trecut deja o săptămână de când am primit și eu o apă de parfum și un parfum solid, așdar vă pot povesti câte ceva și despre cum se comportă ele pe piele. Apa de parfum este destul de tare la început, deci trebuie avut grijă câtă folosiți și mi s-a spus (eu am devenit imună, evident, după câteva ore) că ține bine. Parfumul solid nu are o persistență la fel de mare, fiind într-o concentrație mai mică, însă ambalajul discret și elegant te ajută să îl porți cu tine chiar și în cea mai mică poșetă.

parfum-solid-luviane

Parfumurile pot fi achiziționate direct din magazinul online, dar eu vă sfătuiesc să urmăriți participarea la târguri, al căror sezon reîncepe în curând, să testați toate parfumurile, să stați de vorbă cu creatoarea lor și să vă convingeți pe pielea voastră că vi se potrivesc. Eu una am o piele sensibilă, mă irit foarte ușor, așadar am testat mai întâi parfumurile și nu am avut nicio problemă.

Prețurile sunt accesibile și unitare. Parfumurile solide sunt 25 de euro, parfumul pentru copii este 30 de euro, iar apele de parfum, de 30 ml fiecare, sunt 45 de euro.

p.s. la eveniment m-am delectat cu dulciuri savuroase de la Nana, dacă aveți nevoie de bunătăți cu savoare, check them out!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.