5 sfaturi pentru o toamnă JOMO

Posted on

Toamna este sezonul JOMO, joy of missing out, în care ne bucurăm de compania propriei persoane și ne delectăm cu diverse arome de ceaiuri savuroase citind o carte bună.

Dacă astă vară sufeream destul de tare de FOMO, fear of missong out, de fiecare dată când intram pe Facebook și îi vedeam pe cei din lista de „prieteni” că o ardeau în concedii pe plaje însorite sau pe coclauri înverzite, a sosit momentul să experimentez JOMO, joy of missing out. Asta nu doar pentru că sunt mai puține evenimente și oamenii nu mai pleacă în concedii, ci pentru că viața trebuie trăită prin experiențe reale, nu prin ecranul smartphone-ului.

Cum să simți JOMO tot timpul

#1 Nu posta poze inspiraționale de tip joy of missing out pe rețelele de socializare dacă tu ești în alt loc, făcând altceva, cineva o să afle și o să te faci de râs. Nu este obligatoriu să îți documentezi fiecare moment al zilei pe Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Flickr, etc., decât dacă ești o divă digitală și ai o mulțime de followeri cărora trebuie să le raportezi din 2 în 2 ore, ca să nu te dea dispărută.

#2 Nu mai stalkui oamenii pe Facebook, trăiește-ți viața ta, nu pe a lor. Uită-te puțin în jur, sigur este cineva pe care neglijezi chiar în acest moment. Mâncarea din farfuria ta este mai savuroasă și îți umple stomacul în realitate, nu pornfood-ul de pe Insta, iar botinele tale chiar sunt comode și pot fi purtate în viața de zi cu zi și nici măcar nu au costat cât jumătate din salariu.

#3 Ziua e și-așa destul de scurtă, iar vremea foarte rece, nu e deloc fun să pleci dimineața pe întuneric de acasă și să te întorci tot pe întuneric, obosită și poate chiar răcită. Ce ai spune, în schimb, dacă ai sta acasă, la căldurică și te-ai documenta pentru proiectul acela personal la care lucrezi de atâta timp? Îți garantez că mai mult timp acordat ție nu îți va face decât bine.

#4 Simt o imensă repulsie față de small talk inutil. Da, mi s-a întâmplat să descopăr oameni interesanți și care mă inspiră în felul acesta, dar de cele mai multe ori evit să fac conversație și să îmi irosesc energia cu oamenii care nu îmi sunt amici sau pe care pur și simplu nu îi plac. Nu faci un serviciu nimănui să te prefaci interesată.

#5 Tenul tău o să îți mulțumească pentru că nu l-ai expus la fum de tutun și că nu l-ai acoperit cu fond de ten, pudră și alte straturi de cosmetice, ca să dea bine în poze. Toate serile pierdute prin oraș, cu oameni care nu îți sunt prieteni și-au pus amprenta asupra chipului tău într-un mod negativ, meriți niște cearcăne cu motive întemeiate!

Sunt atâtea feluri în care îți poți petrece timpul personal cu folos, că nici nu e cazul să vi le enumăr eu aici, așadar la mai mult JOMO și o toamnă minunată!

DSC_0159

DSC_0167

DSC_0170

DSC_0190  DSC_0243

DSC_0223Foto Andrei Nedelea

Rochie Stada Boutique by Georgiana Stavrositu

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.