Taken 3, recenzie

Posted on

liam neeson in Taken 3

Taken 3 este un alt film american, plin de clișee și extrem de previzibil, dar care se bucură totuși de prezența unui domn ”bine” în distribuție, în persoana lui Liam Neeson.

Nu am avut așteptări prea mari cu privire la ultimul film al seriei, știu doar că am văzut primul film la cinematograf și că nu m-a impresionat deloc, așadar nu mi-a părut prea rău că l-am ratat pe cel de-al doilea. Deși nu aveam așteptări de la Taken 3, filmul a reușit să mă surprindă cât de slab a fost scris. Liam Neeson este un domn bine, cu o voce caldă și o privire misterioasă, dar aici se opresc toate aspectele pozitive legate de acest film.

Scenariul este foarte previzibil iar jocul actorilor destul de slab. M-am prins de intrigă încă de la început dar i-am acordat totuși filmului o șansă să îmi demonstreze că mă înșel. Sunt câteva scene de luptă și de urmăriri în mașini scumpe bunicele, însă nimic ieșit din comun nici în ceea ce privește efecte speciale.

Mi s-a părut penibil cum eroul principal a scăpat basca curată la final, ba chiar mai avea puțin și primea și o medalie din parte poliției, după ce a omorât o mulțime de oameni de-a lungul filmului, a provocat un accident în lanț pe autostradă în care și-au pierdut viața alți oameni, a încălcat legea sub toate formele și multe alte „nelegiuiri”… Scopul scuză mijloacele, nu-i așa? Cam asta pare a fi învățătura din acest film.

La sfârșitul zilei personajul lui Liam Neeson este doar un tată iubitor și protector și un bărbat cu înalte standarde morale, nicidecum un criminal cu sânge rece. În plus, pe cât de bine pregătit și inteligent (fost agent guvernamental ) se presupune că ar fi Bryan (Neeson), acesta nu se prinde că este ”jucat pe degete” în cel mai evident mod și că își pune fiica în pericol chiar atunci când vrea să o protejeze.

Polițiștii sunt niște prostănaci mâncători de gogoși și fără creier în Taken 3, inamicii sunt niște ruși cu accent fals iar Forrest Whitacker un polițist aparent inteligent, dar mereu cu un pas în urma. Cum și-a dat seama de nevinovăția fugarului? Datorită covrigilor calzi și buni. „Ce fel de om se duce să cumpere covrigi pentru ca apoi să vină acasă și să își omoare fosta soție?” concluzionează acesta.

Dacă ești fan al seriei Taken probabil că îți va plăcea filmul, cum să nu îți fie drag Liam Neeson? Dacă nu, poți să alegi liniștită un alt film de vizionat la cinematograf. Nu uita să îmi spui care este și părerea ta, dacă ai urmărit filmul.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.