Machiajul ochilor cu pleoapa căzută

Posted on

Zânelor, orice mic defect de frumusețe poate fi corectat cu ajutorul machiajului.

Machiajul ochilor cu pleoapa cazutaDintotdeauna am fost complexată de forma ochilor mei, cu pleoapa căzută iar machiajul a fost mereu o provocare pentru mine. De multe ori machiajul nu reușește decât să îmi facă ochii să pară și mai triști decât sunt, așadar îl evit ori de câte ori pot. Sunt zile în care reușesc și eu un mic „lifting” al ochilor fără bisturiu, dar niciodată nu am purtat un machiaj mai reușit ca astăzi, de aceea mi-am dorit să îl împărtășesc și altor femei care au ochii cu pleoapa căzută.

machiajul ochilor cu pleoapa cazuta

Mai jos veți descoperi un ghid de machiaj pentru ochii cu pleoapa căzută, realizat de Mihaela Oarnă, supranumită și ”magic fingers”. Motivul este mai mult decât evident în poza de mai sus.

Începem întotdeauna să ne machiem cu un ten curat, pe care îl curățăm cu o loțiune tonică și îl hidratăm apoi cu o cremă potrivită tipului de ten. Începem cu machiajul ochilor pentru a ne fi mai ușor mai târziu să corectăm fardul ce poate să cadă în timpul aplicării. De asemenea,  lucrând în acesta ordine ne asigurăm un finisaj perfect la final.

  1. Aplicăm un fard deschis mat, bej, pe toată suprafața mobilă a ochiului (pînă la sprâncene).

  2. Pentru că este vorba de machiajul ochilor cu pleoapa descendentă, scopul nostru este de a le schimba forma și de a-i alungi, astfel încât să oferim prin machiaj un efect de lifting. Pentru asta ne putem ghida de coada unei pensule, pe care să o ținem drept reper între coada externă a ochiului și coada sprâncenei.  În această zonă trasăm o linie ascendentă cu un fard maro mediu, având grija să nu depășim forma impusă de coada pensulei.

Dacă nu te descurci să te orientezi după coada pensulei poți să folosești un șervețel sau chiar o bucată de bandă adezivă pe care să o lipești cât timp te machiezi. Rezultatul final va fi ireproșabil!

  1. În colțul extern al ochiului, peste fardul maro, aplicam foarte puțin fard negru mat pentru a intensifica privirea. Acest fard în difuzam cu atenție în sus, spre exterior,  având grijă să nu depășim limita impusă de forma naturală a sprâncenei.

  2. Aplicăm tuș negru pe pleoapa superioara, ghidându-ne după forma deja decisă anterior cu fard, începând cu aproximativ 2-3 mm deasupra colțului exterior al ochiului.

  3. Aplicam tuș negru pe conjunctivă, unindu-l la colțul exterior cu linia de tuș superioară.  Îl difuzam apoi cu fard negru mat și apoi  cu unul maro mat.

  4. Întoarcem genele superioare cu un ondulator de gene, urmat apoi de mascara și aplicăm și genele false.

  5. Curățăm zona de sub ochi și aplicam fondul de ten în nuanța potrivită.

  6. Aplicăm un corector de culoare somon sub ochi pentru a neutraliza cearcănele apoi un anticearcăn de culoarea potrivita. Atunci când aplicam anticearcănul,  trasăm cu atenție linia ascendentă de sub fard înspre tâmple,  pentru a crea senzația de ochi ridicat.

  7. Finalizăm cu un blush și ruj în nuanță dorită.

Urmează pașii de mai sus și poți obține și tu un efect de „lifting” pentru ochii cu pleoapa căzută.

Machiajul ochilor cu pleoapa cazuta

Make-up: Mihaela Oarnă

Coafură: Irina Bănică

Locație: La Rambla

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.