Răsfăț culinar asian-fusion de excepție la NUBA

Posted on

Prima mea ieșire de anul acesta a fost cu prilejul unei cine deosebite la restaurantul NUBA, pe care aveam de mult în plan să îl vizitez.

Toată vara am văzut poze și am auzit despre meniul deosebit de la NUBA, așadar m-a bucurat invitația la media dinner din partea dragei mele Denisia. Unde mai pui că am avut prilejul să stau la masă, să mă văd și să mai povestesc cu vecinia și prietena mea, Daniela de la Food For Your Soul. Nici că se putea mai bine, aș fi spus, dacă nu aș fi avut ocazia să stau la masă și cu Aleka și gașca de la Yum Stops. Ce mai seară!

Locația NUBA pentru sezonul rece este situată pe str. Grigore Gafencu 27 și este chiar prima locație lansată, la finalul lui 2015. Până în acest moment au trecut pe aici peste 30.000 de clienți, în fața cărora au avut loc concerte cu cei mai populari artiști ai momentului.16326175_1247563998624036_152271865_o16358888_1247563585290744_323360599_n

Locația are un design modern, cu elemente industriale, dar cozy și cu un vibe romantic oferit de perdelele de luminițe. Conceptul restaurantului include atât cinele târzii cât și petrecerile cosmopolite în serile de joi, vineri și sâmbătă, când găzduiește cele mai cool party-uri (am auzit).

Să ne întoarcem la cină și la meniul special pe care am avut ocazia să îl degustăm în acea seară rece de ianuarie. Cei doi responsabili pentru răsfățul culinar sunt sunt Chef Cătălin Petrescu și Pastry Chef Rareș Cristian-Dinu, care au avut grijă să ne ofere un meniu variat și spectaculos atât prin asocierile de arome cât și prin prezentarea preparatelor.

Știu că ar trebui să încep să vă prezint meniul în ordinea în care l-am servit, însă trebuie să încep invers, pentru că cea mai pregnantă amintire este cea a desertului, în special acea Pavlova ca un norișor din Rai de savuroasă. Desigur, un răsfăț suprem a fost și prăjitura cu caramel, eu fiind fan declarat, însă nici mousse-ul de fistic, cheese cake-ul și și prăjitura de ciocolată cu blat cruncy nu au fost cu nimic mai prejos. 16326162_1247564018624034_490378875_o

Chef Cătălin Petrescu a conceput un meniu asian-fusion cu influențe peruane, iar ingredientele folosite sunt toate importate din țările de origine. Acesta a învățat secretele bucătăriei asiatice în Norvegia și are în portofoliu mai multe proiecte de succes.

Cina a fost foarte diversă, iar preparatele mele favorite au fost salata cu creveți tempura din aperitiv, iar dintre felurile principale sea bass cu risotto cu lapte de cocos și beef donburi. Am mai servit și wgyu mini tacos, spicy duo fish tacos, tuna tataki și tartar de ton la aperitiv și calamar întreg la grătar cu sos de lămâie și cotletele de berbecut la grătar ca fel principal. Pentru o persoană care nu consumă de obicei preparate din bucătăria asiatică am fost foarte încântată să îmi răsfăț papilele cu alte ingrediente și condimente decât eram obișnuită și abia aștept următoarea experiență marca NUBA.

16357845_1247563785290724_1279350158_o

16357813_1247563665290736_1256679353_o

16325933_1247563691957400_257552769_o

16388583_1247564021957367_575262158_o

 

NUBA este de asemenea, un loc ideal si pentru a servi pranzul, restaurantul fiind deschis de marți până duminică între orele 12:30 și 24:00, si luni începand cu 18:00 și până la miezul nopții.

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție cu drag și aștept și impresiile voastre, dacă ați reușit să le treceți pragul!

0 Comments

Lasă un comentariu