Parfumul, accesoriul care definește femeia

Posted on

 

Parfumul este prima oportunitate de a face o impresie memorabilă, așadar este important să știi să îl alegi pe acela care îți reflectă cel mai bine personalitatea.

Parfumul este un accesoriu la care țin foarte tare și care a fascinat generații întregi de femei de-a lungul timpului, așadar nu este de mirare că investim în el atât bani cât și pasiune.

Fiecare dintre noi are un anumit miros specific, pe care puțină lume ajunge să îl cunoască. Este vorba despre mirosul pielii tale mângâiată de soare într-o zi senină de vară sau mirosul dintre așternuturi după ce faci dragoste. Ei bine, cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodată a fost „mi-a fost dor de mirosul tău” și nu, nu a venit din partea iubitului meu, ci din partea unei prietene dragi, alături de care mi-am petrecut mult timp.

Ultimul compliment pe care l-am primit legat de un parfum, de data asta cel pe care îl purtam, a fost că miros delicios… cărei femei nu i-ar plăcea să audă asta? În plus, nu a fost prima oară când acest parfum mi-a atras complimente și acum îmi pare chiar rău că s-a terminat, dar mă bucur că pot să descopăr altul nou.

Parfumul te învăluie într-o stare de spirit specifică, te face să te simți mai atrăgătoare, mai impresionantă și gâdilă simțurile celor din jurul tău. Poți să afli mai multe despre personalitatea cuiva datorită  aromelor pe care alege să le poarte. Spre exemplu, eu am descoperit de curând că îmi plac foarte tare parfumurile orientale: Opium de la Yves Saint Laurent, La vie este belle de la Lancome și Juliette has a gun.

Industria parfumeriei înseamnă mai mult decât seducție și mister, ci și știință, prin obținerea celor mai prețioase arome, arta de a crea recipiente atrăgătoare, care aduc a bijuterii dar și reclame creative, în care apar cele mai admirate vedete ale momentului. Unele dintre cele mai artistice și provocatoare reclame, atât în print, cât și video, sunt pentru parfumuri.

Și pentru că vorbim despre parfumuri impresionante, am rugat câteva prietene să îmi vorbească despre preferatele lor.

„De curând ȋmi ȋnseninez fiecare dimineaţă cu un anumit parfum, numit Mojave Ghost. Este un ritual necesar şi plin de confort, pe care mi-l ofer de fiecare dată ȋnainte de a ieşi din casă, comparabil cu o ȋmbrăţişăre caldă din partea unei persoane dragi.

Parfumul “ Mojave Ghost” are o compozitie lemnoasă, dar cu un caracter luminos, graţios, şi care ȋşi dezvăluie ȋncet adevărata intensitate. Notele impetuoase de ambră-moscată, combinate cu nuci proaspete şi dulci din Jamaica dezvoltă ȋn notele de mijloc violete delicate. Acestea ȋnvăluie lemnul de santal alaturi de prospeţimea florilor de magnolie. Ȋn cele din urmă, moscul de Chantilly iese la suprafață pentru a crea o bază mai durabilă, alături de ambră, plus o elegantă notă de cedru, lăsând spiritul parfumului ‘Mojave Ghost’ să lenevească pe piele.” Alexandra, beauty journalist

„Pe mine rar mă atrage un parfum din prima. Îmi trebuie de obicei mai mult timp pentru a-l purta și pentru a reflecta asupra fiecărei note, înainte de a spune “Da, îl cumpăr!”. Astfel, am învîțat ce arome trebuie să emane o apă de toaleta ca să-mi placă cu adevărat: trandafir sau bujor. Singurul parfum care m-a cucerit pe loc a fost Very Irresistible de la Givenchy. M-a ademenit pentru prima oară în primul an de facultate și, deși au trecut mai bine de 6 ani de atunci, eu tot nu m-am săturat de el. Îmi place enorm că îl pot purta atât ziua, cât și seara, și persistă destul de mult. Acest parfum a reușit să întoarcă multe capete ți multa lume mă intreabă cu ce sunt dată.” Aleka Sarah, blogger

Jimmy Choo este amintirea unui cadou neplăcut… la prima vedere, dar care, după prima utilizare, a devenit suflet curat. Nu o să uit niciodată cât de entuziasmată am fost când am văzut punguța de la Sephora, convinsă fiind că e Carolina Herrera 212 sexy și când am văzut că este Jimmy Choo… am mai și comentat că face pantofi.” Dana, food blogger
Aștept și părerile voastre despre parfumurile pe care le iubiți și ce amintiri vă provoacă. Până atunci am ales pentru voi câteva reclame cool, în galeria foto de mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

0 Comments

  1. Impressivity by Alexandra says:

    Imi amintesc senzatia placuta pe care mi-a dat-o parfumul Flower by Tommy Hilfiger Woman… A fost dragoste la primul miros, asa ca l-am pus pe wishlist-ul de ziua mea si bucuria a fost nemasurata cand l-am primit pentru a-l purta ori de cate ori mi-am dorit.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.