Mega-distracția este acum la cinematograful 4DX Cinema City

Posted on

Tehnologia 4DX ridică experiența din sala de cinematograf la un nivel superior, menit să îi ofere omului modern, amator de senzații tari, cea mai intensă trăire.

Până în acest moment, cea mai intensă experiență cinematografică am trăit-o la vizionarea filmului Gravity, în sala IMAX a cinematografului Cinema City, în format 3D. Încă de la început m-am ancorat bine în fotoliu și am încercat să nu mă las prea tare cuprinsă de senzația de rău de înalțime, ceea ce am reușit. Ei bine, sunt sigură că situația nu ar mai fi fost aceeași dacă eram într-o sală 4DX.

Nu-i o plăcere să mergi la mall vara, cu atât mai puțin la Mega Mall, la care se lucrează încă -aș vrea să adaug cu spor, dar nu e cazul- dar cum tocmai s-a lansat în premieră tehnologia 4DX, las nazurile la o parte. Experiența din sala de cinematograf este plină de adrenalină, simți că faci parte din film, ceea ce este fun până la un anumit punct. Spre exemplu, ești zgâlțâit destul de mult, dar la o intensitate decentă, ești stropit ocazional cu o cantitate deloc neglijabilă -mai ales dacă porți un machiaj mai intens- de apă, sunt eliberate mirosuri (eu am simțit doar neplăcute), te bate bine de tot vântul de sus dar și pe lângă cap, ceea ce poate deveni supărător dacă este o scenă cu prea multe împușcături. Alte efecte speciale în timpul filmului sunt: ceața/fumul, flashurile puternice de lumină și baloanele de săpun.

Dacă nu ești gravidă, ai peste 1 metru înălțime și sub 120 kg în greutate te poți bucura de acum de experiența 4DX la Cinema City din Mega Mall (Pantelimon), unde rulează în acest format „Mad Max, Drumul furiei”. Prețurile încep de la 36 ron în timpul săptămânii, până în ora 17.00 și pot ajunge până la 47 ron seara, în weekend.

Că tot am adus în discuție filmul Mad Max, trebuie să mărturisesc faptul că este cel mai mișto film lansat până acum în 2015 și că este singurul film plin de violențe care îmi place. Nu sunt fan al genului romantic și cu atât mai puțin al celor cu violențe gratuite, dar Mad Max este atât de bine scris și regizat că mă bate gândul să mă uit și la celelalte filme scrise și regizate de George Miller. Nu ai fi spus că el este omul din spatele seriei Mad Max dar și creatorul lui Babe, Mumble și Happy Feet, nu?

Ei bine, societatea post-apocaliptică pe care a creat-o Miller este foarte bine creionată, cu personaje puternice și o poveste care se dezvoltă inteligent. Mad Max (sexosul Tom Hardy) este a man of few words, lăsându-i loc personajului lui Charlize Theron, Imperator Furiosa, să se dezvolte. Drumurile celor doi se intersectează atunci când încearcă împreună, separat la început, să scape de Nemuritorul Joe, un tiran dizgrațios, care își privează poporul de apa necesară supraviețuirii, pentru a-l ține sub control. Pentru că dușmanul dușmanului meu îmi este prieten, Max și Furiosa devin aliați, însă filmul ne scutește de o poveste de dragoste și scenele de sex inutile în acest tip de film.

Deși se moare la greu în Mad Max, în cele mai creative moduri (hmmm, cât de sănătos mental este scenaristul care trebuie să își măcelărească personajele), scenele nu sunt atât de pline de sânge pe cât mă așteptam, ci mai degrabă de explozii. Și muzica este foarte bine aleasă, iar cadrele din timpul filmărilor sunt foarte grăitoare, compensează lipsa unui dialog prea bogat.

Voi ați văzut Mad Max Drumul Furiei până acum? Dar la cinema 4DX aveți de gând să mergeți? Vi le recomand pe ambele, împreună dar și separat, cu cel mai mare drag! Mega-distracția este acum la Cinema City, iar Mad Max este unul dintre cele mai reușite filme ale anului, așadar vizionare plăcută orice variantă ați alege!

0 Comments

  1. impressivity says:

    Mad Max nu e clar genul meu, dar recunosc ca trailerul lui in format 4D m-a facut sa ma simt chiar in furtuna de nisip.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.