Manifestul unei femei independente

Posted on

Trăim vremuri în care femeile sunt adevărați super-eroi, vremuri în care multitasking-ul definește cel mai bine femeia, iar independența este țelul nostru, al tuturor.

Nu de puține ori am susținut în  public dar și în sinea mea că vreau să fiu o femeie independentă, să nu depind de nimeni sub nicio formă, să nu cer sau să accept ajutorul nimănui și să pot obține tot ce îmi doresc prin forțe proprii. Încă îmi mai doresc cele de mai sus, dar la un nivel moderat, pentru că mi-am dat seama că a fi o femeie independentă, așa cum credeam că trebuie să fie aceasta până de curând, este sinonim cu o viață de singurătate și de tristețe.

DSC_6386Mai mult decât orice, în viață, avem nevoie de compania semenilor noștri, mai exact de familie și de prieteni. Vai, ce dar prețios sunt oamenii și ce minunat este să poți descoperi în ei bucăți din tine. Mai prețioasă decât independența este relația cu cei din jurul tău.

Ce înseamnă să fii o femeie independentă?

Pe lângă idealurile feministe la modă în vremurile noastre, acelea de a fi un antreprenor de succes, situată în fruntea unui top Forbes, stilată, cu o garderobă de invidiat, mamă a 3 copii fericiți și cu destul timp liber să îmi cultiv hobby-urile dar și viciile, am mai descoperit și că riști foarte mult atunci când ești legată de cineva. Acea persoană, că este mama sau iubitul, te poate părăsi într-o bună zi și rămâi la greu fără sprijin, așa că de ce să nu previi această situație și să fii stăpână pe viața ta? Are puțină logică ce spun eu aici, nu-i așa?

Ei bine, mă înșel foarte tare! Nu spun că este imposibil de obținut ceea ce îmi doresc, dar este în zadar dacă nu am cu cine să mă bucur de succes. Iar problemele sunt mai greu de suportat atunci când nu ai pe cineva să îți spună o vorbă de încurajare sau să te mângâie.

Să fii o femeie independentă înseamnă, pentru mine, să știi ce vrei și să te cunoști astfel încât să-ți atingi potențialul maxim. Cu cine vrei tu alături, nu cum îți dictează prejudecățile!

Sunt foarte curioasă, ce înseamnă să fii o femeie independentă pentru tine?

Foto Magda Gheorghe

Machiaj Mihaela Oarnă

Coafură Cristina Roșca

Mulțumiri pentru găzduire The Gallery, Pescariu Sports & Spa

0 Comments

 1. Impressivity by Alexandra says:

  Femeia independenta e impacata cu sine, care nu face compromisuri si care gaseste echilibrul intre viata personala si profesionala, in asa fel incat sa se descurce si singura, si intr-o companie placuta, cand succesul si ambitiile ei nu depind de cei din jur, ci de ceea ce isi doreste ea.

 2. Alexei says:

  Tu ai descris o femeie puternica, nu independenta. Nu degeaba ala de sus ne facut perechi. Este bine ca sotul sa repara masina, iar sotia sa gateasca mancare. Sa depindem unul de altul!!!!!
  Iar oamenii se despart, pentru ca se intalnesc nu asa cum trebuie.

  1. Zâna Boemă says:

   Sa fii independent inseamna ceva diferit pentru fiecare, dar cred ca suntem cu totii de accord ca o femeie independenta este si o femeie puternica. In momentul in care am scris acest text mi-am dat seama ca pot fi independenta si deci puternica inclusiv cand sunt intr-o relatie si cand accept ajutorul partenerului, pentru ca eu l-am ales, il vreau langa mine si accept ideea de a ne completa unul pe celalalt.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.