Maestrul Parfumier Roja Dove a creat primele parfumuri MADISON absolute beauty

Posted on
roja dove

Până de curând, o astfel de știre m-ar fi lăsat rece, dar fascinația pentru alchimia parfumurilor mi-a deschis orizonturile și cred că înțeleg – cât de cât – cât exclusivistă este această colaborare.

Cine este Roja Dove

Dior, Chanel, Hermes, Guerlain și multe alte branduri de parfumerie celebre sunt deja în vocabularul nostru de zi cu zi,nu e de mirare că Roja Dove nu se regăsește printre ele fiind un brand exclusivist. Cu toate astea, explicația este alta. Acest personaj fascinant este Maestru Parfumier, istoric, Professeur des Parfums și cel mai apreciat nas din lume – poate distinge până la 800 de arome diferite.

După o carieră de 20 de ani în cadrul Casei Guerlain, parfumierul a lansat concept store-ul Roja Dove Haute Perfumerie în cadrul magazinului Harrods din Londra, unde a făcut o selecție personală a celor mai bune parfumuri din lume. Următorul pas, firesc, a fost de a-și lansa propriile parfumuri, la cererea publicului. Pe lângă serviciile de consiliere personală, Dove creează cel mult 10 parfumuri bespoke anual pentru figuri proeminente din întreaga lume, a căror identitate se bucură de o discreție totală.

Evoluția lui Roja Dove

Ce m-a impresionat pe mine cel mai tare la acest personaj este ambiția, perseverența și personalitatea sa. Roja Dove a simțit o atracție față de parfumuri încă din copilărie, când parfumul mamei sale i s-a impregnat adânc în memorie. Mai târziu, adolescent fiind și-a strâns toți banii să își cumpere sticluțele prețioase de parfum. În urma unei vizite la buticul Guerlain a decis să abandoneze studiile la Cambridge și să se alăture casei. Deși nu acceptau membri din afara familiei în echipă, Dove a primit un post și a rămas alături de aceasta timp de 20 de ani, părăsind-o numai după ce a fost cumpărată de LVMH.

Ce este MADISON absolute beauty

Conceptul MADISON absolute beauty a fost lansat în urmă cu 10 ani în România de Madeleine Florescu, o femeie cu o viziune detaliată asupra industriei cosmeticelor de lux, acumulată timp de 15 ani în S.U.A. în magazine precum Saks Fifth Avenue și Bergdorf Goodman.

Am fost fermecată de universul lui Roja din prima clipă în care l-am cunoscut”, spune Madeleine Florescu, proprietar MADISON absolute beauty. „Începând din 2013, între parfumeria noastră și Roja Parfums s-a creat o conexiune specială. Nu ar fi putut exista o aniversare a parfumeriei fără elixirurile prețioase incluse în cele mai fine parfumuri din lume.”

Parfumurile Roja Dove pentru MADISON

„ Am fost încântat când Madeleine m-a rugat să creez un parfum pentru a celebra zece ani de MADISON absolute beauty, dar nu m-am putut limita la unul singur. Era esențial să fie două, unul masculin și unul feminin, ca un demers evocator al clientelei acestei parfumerii – cei exigenți, ce caută doar cele mai rafinate compoziții olfactive. Sper ca parfumurile mele să absoarbă și să înnobileze acest moment special pentru MADISON absolute beauty; să creeze o amintire perenă, ce poate fi accesată în anii ce vor veni printr-o singură adiere de parfum”. Roja Dove, Maestru Parfumier

MADISON PARFUM

Parfum Oriental – Dulce, Fructat, Cald, Pudrat

Bergamota și Mandarina temperează opulența și exuberanța amestecului floral dat de Trandafirul de Mai, Iasomie, Ylang Ylang, Heliotrop și Violete. Întreaga compoziție capătă o alură fructată prin prezența Coacăzelor, întrepătrunse printre notele calde de lemn de Cedru și lemn de Santal, cu Patchouli, Piper Roz și o bază delicată construită din rășini de Benzoin și Frankincense, Vanilie și Orris, toate odihnite pe un strat senzual de mosc.

MADISON PARFUM POUR HOMME

Parfum oriental – proaspăt, dulce, condimentat, cald

Un amestec ultra-proaspăt de Lămâie, Bergamotă, Grapefruit și Mandarină, încununat de note efervescente de aldehide cu aromă crudă de dafin. Urmează un buchet cu iz dulceag de Cyclamen, Geranium, Trandafir și Floare de Portocal, augmentate cu un amestec cald de Cedru și lemn de Guaiac, Cardamom, rășină Elemi, Piper roz, Patchouli și Oakmoss.

Eu voi lua parte la evenimentul de lansare al parfumurilor și voi avea ocazia să le testez, iar dacă vă doriți să le testați și voi, vă invit să faceți o vizită în universul MADISON.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.