In ce crede omul modern?

Posted on

Traim in vremuri in care nu mai credem nici in noi, d’apoi in alte valori abstracte. Cu toate astea avem nevoie de ele ca sa mergem mai departe.

imageVa spun sincer, sunt momente in care nu mai cred nici in mine. Au fost cazuri in care mi-am incalcat principiile fara sa clipesc, au fost oameni pe care nu i-am placut fara sa ii cunosc si au fost lucruri pe care le-am gandit si cu toate astea nu le-am spus. In cazul asta este greu sa mai crezi in altcineva ori in cateva valori abstracte, dar stiu ca daca voi inceta sa mai cred in curaj, bunatate si magie viata mea ar fi mai trista.

In zilele gri pline de agitatie si termene limita un simplu zambet capata puterea magica de a-mi oferi un scut care ma protejeaza de orice rautate. Zambetul magic al unui necunoscut este cel mai frumos lucru care mi se poate intampla intr-o zi proasta. Voi avea grija cu siguranta sa il transmit mai departe tuturor morocanosilor.

Curajul il servesc in doze mici, dar sigure. Respir adanc si am grija sa pasesc mereu in afara zonei mele de confort. Pentru o tipa timida si complexata, asa cum am pornit pe acest drum, eu spun ca am evoluat enorm in ultimii ani si asta pe cont propriu. Am vrut si am putut, aceasta-i secretul meu. Tine minte, schimbarea trebuie facuta in pasi mici, niciodata peste noapte, altfel risti sa te simti coplesita si sa iti faci mai mult rau decat bine. Sau cum ma incurajeaza mama, ‘curaj gaina, ca te tai’!

Imi place sa cred ca sunt un om bun dar pana la limita la care bunatatea este inca o calitate, nu un defect. Nu imi iese mie mereu, cum nici Cenusaresei nu prea i-a iesit figura, fiind exploatata de mama vitrega, sper insa ca eu sa pun capat situatiilor de genul asta mai repede. Trebuie sa fii mereu bun cu cei din jur nu doar datorita posibilelor beneficii pe care le-ai putea obtine, ci pentru ca nu este niciodata prea multa bunatate in lume. De rautati gratuite nu ducem lipsa, haideti sa invatam asadar sa facem exces de vorbe frumoase si gesturi marinimoase.

Daca si tu te numeri printre cei care cred, sau dimpotriva, printre sceptici, te invit sa urmaresti un film care sa iti aduca aminte de curaj, bunatate si magie. Cenusareasa ruleaza in cinematografele din tara incepand cu 13 martie si iti va transmite si tie acea doza de optimism de care ai nevoie sa crezi si sa evoluezi.

Astept parerile tale despre film dar si despre valorile omului modern!

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.