Going out in timpul saptamanii: bine sau rau?

Posted on
going out bucuresti

 

De voie sau de nevoie, ies frecvent în oraș în timpul săptămânii. O fi bine, o fi rău?

Statistic doar 2 seri din 5 merg direct acasă după job. Fie este vorba despre un eveniment legat de job la care trebuie să particip, fie o întâlnire, fie un eveniment de interes personal, cert este că îmi petrec majoritatea serilor din timpul săptămânii în oraș. Iată care sunt avantajele dar și dezavantajele acestui obicei și care este concluzia: este sau nu un obicei pozitiv?

going out bucuresti

#pro going out in timpul saptamanii

Sunt weekenduri în care ies doar să mă aprovizionez cu mâncare de la supermarket, constrânsă fiind până acum de vremea proastă sau de nevoia de a mă deconecta de restul lumii. Îmi este mai ușor să mă încui în casă în weekenduri atunci când mi-am luat porția de distracție deja și mă pot relaxa ocupându-mă de treburile casnice, urmărind câteva filme bune pe fundal și lucrând la blogul meu.

#contra going out în timpul săptămânii

Este clar că nu mă voi odihni prea bine dacă ajung în fiecare seară acasă după ora 22.00, poate chiar și după ora 24.00 uneori. Ce să fac, dacă am companie de calitate, un pahar de vin bun și muzică live nu mă grăbesc să ajung la casa goală. Oricât de plăcut ar fi să pierd serile în oraș, se strâng destule ore de nesomn și  devin foarte grumpy către sfârșitul săptămânii, ba chiar anti-socială.

#pro

Am parte de multe experiențe frumoase: cunosc oameni noi și îmi lărgesc cercul de relații, iau parte la evenimente inedite, petrec timpul alături de oamenii pe care aleg eu să îi văd. După ce stau pe scaun la birou 8 ore simt nevoia să fac altceva decât să mă duc acasă, la nimeni.

#contra

În mod clar irosesc timp în care aș putea lucra mai mult la dezvoltarea personală. După ce lucrez la birou este cazul să lucrez și la hobby-urile mele și să fac ceva util cu timpul meu. Să mai enumăr câte obiective am pentru anul acesta? Este deja luna martie și recunosc faptul că la unele dintre ele nici nu am început să lucrez.

#pro

Orice femeie cunoaște senzația aceea minunată din timpul pregătirilor pentru o ieșire: cum să mă îmbrac, cum să-mi coafez părul, ce culoare să fie rujul, etc? Sentimentul acela grozav atunci când primești complimente și ești admirată. Recunoaște, abia aștepți să îți etalezi noua pereche de pantofi sau bluza aceea genială pe care plănuiești de ceva vreme să o achiziționezi dar nu ai un motiv întemeiat.

#contra

Distracția costă, mai ales când ieși des în oraș în locuri în care un pahar de vin costă cât o sticlă de vin bun de la supermarket. Desigur, acasă nu ai fi avut parte de aceeași experiență, dar este indicat să nu îți cheltui o treime din salariu pe cocktail-uri și taxiuri, nu crezi?

În concluzie, sunt atât avantaje cât și dezavantaje ale ieșirilor în oraș din timpul săptămânii. Atâta timp cât nu ajungi acasă prea târziu sau… în stare de ebrietate și nici nu îți cheltui banii de chirie, câteva ieșiri motivate nu îți vor face rău. În plus, va veni curând și momentul în care nu vei mai avea o viață socială atât de activă, profită cât mai poți!

party

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.