Dictionar de corporatist

Posted on

Mai în glumă, mai în serios, chiar și noi, corporatiștii, avem alergie la corporatiști. Iată câțiva termeni utilizați frecvent în limbajul pompos și lipsit de conținut al corporatiștilor. Feel free să veniți și voi cu sugestiile voastre!

A.S.A.P. – primul cuvânt pe care îl rostesc în copilărie corporatiștii pur-sânge și pe care îl folosesc ca semn de punctuație apoi, ca adulți.

Team Building – să bei și să fumezi până nu mai știi de tine și să faci chestii obraznice pe care nu le recunoști odată întorși la birou. Sau cel puțin așa am auzit. Loc de pierzanie și compromitere.

Primă – un cozonac și-un vin sau multe urări de bine. Doar nu de bani ai nevoie de Sărbători, nu-i așa?

Meeting sau cat fight – întâlniri în cadrul cărora unii se ceartă și ceilalți își doresc să se întoarcă mai repede la birou și să își facă treaba. Sau măcar să își verifice în tihnă contul de Instagram sau să pinuiască niscaiva citate inspiraționale.

Mega Image – echivalentul pachețelului de acasă, doar că mâncarea nu are niciun gust și te mai și îmbolnăvește. De aceea este bine să învățăm să gătim (asta-i pentru mine).

Rapoarte – chestiile alea absolut inutile, dar pe care trebuie să le faci. #moarteapasiunii.

FYI poate avea două sensuri: ca să nu mori prost sau de ce nu știai asta deja? Este un termen prea ambuguu de multe ori, nu îmi dau seama cum să reacționez.

Taskuri – ale mele sunt mai mari ca ale tale. Just saying :))

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.