De ce nu ar trebui sa iti pese ce cred ceilalti despre tine?

Posted on

Ușor de spus, greu de realizat: să nu-ți mai pese ce cred alții despre tine.

Să ne lămurim, când spun alții mă refer la persoanele care nu sunt familia, prietenii tăi (puțini, dar al naibii de buni) și alți apropiați. Și de la un anumit punct nu ar trebui să mai ții cont nici de părerea lor, ci doar de sentimentele tale.

Mă surprind adeseori gândindu-mă la părerea celorlalți cu privire la ceea ce fac, ceea ce spun, ceea ce gândesc și cine sunt eu. Este un fapt absolut normal, de care vă suspectez și pe voi, pentru că este inevitabil să nu îți pese într-o anumită măsură. Cu toate astea, eu am reușit să mă autoeduc (oarecum) să nu mai pun la suflet părerile nesolicitate și mai ales opiniile străinilor.

inspiraÎmi doresc să impresionez mereu, să fiu plăcută de toți ceilalți și să obțin confirmarea în acest fel din partea unor oameni necunoscuți. Dar de să îmi consum energia pentru a-i impresiona pe niște oameni cărora cel mai probabil nu le pasă de mine, nu mă cunosc și nici nu își doresc să o facă vreodată? Pentru a construi relații durabile, fie că vorbim despre prietenii sau relații profesionale, acestea trebuie construite pe afinități și interese comune și mai ales reale. Impresionează prin stilul tău personal și prin cunoștințele tale, nu prin aparențe.

Atunci când te gândești prea mult la ce cred alții despre tine nu te mai gândești la tine, devii persoana care se așteaptă alții să fii, supusă anumitor standarde și tipare și îți pierzi din personalitate. Nu uita să fii tu însăți în fiecare clipă, eliberează-te de prejudecății și fii liberă (astfel încât libertatea ta să nu îi afecteze pe alții). Dacă ție ți se pare că ”zâna” este o poreclă care te caracterizează, dacă îți place să te uiți la desene animate la 25 de ani (South Park, American Dad, Ugly Americans, X Men, Sponge Bob Square Pants), dacă vrei să îți mobilezi casa cu mobilă din paleți și să ai un iubit… impresionant, then do it! not a single fuck Au fost cazuri în care mi-am dorit enorm să fiu pe placul anumitor persoane și m-am consumat la fel de tare că nu am reușit. Am încercat să le fiu plac pe cât posibil, să le demonstrez că nu mă cunosc și am ajuns într-un final la concluzia fericită că „dacă voi nu mă vreți, nici eu nu vă vreau”! Timpul este prea prețios ca să îl irosim încercând să intrăm pe sub pielea oamenilor care nu ne plac, doar pentru că nu vor, fără un motiv anume. Haters gonna hate, right?

Revenind la ce spuneam mai sus, că trebuie să ții cont de părerile apropiaților tăi, asta nu înseamnă și că trebuie să le urmezi orbește sfaturile. Trebuie să îți pese ce cred ei, pentru că îți vor binele, dar nu poți să îi lași pe ei să hotărască pentru tine, mai ales dacă părerile lor sunt în neconcordanță cu ceea ce simți. Trebuie să riști uneori, să înveți să îți asumi consecințele.

În ce situație ar trebui să îți pese ce cred alții despre tine? În situația în care vrei să fii un exemplu pentru aceștia și să ai o influență pozitivă asupra lor. Cel mai frumos lucru pe care îl poți realiza, chiar și ca persoană privată, nu doar ca profesionist, este să îi inspiri pe cei din jurul tău să evolueze, să vrea mai mult de la viață.

Nu ai cum să nu îți pese ce cred ceilalți despre tine, dar ar trebui să cauți confirmarea în interiorul tău: tu știi cine ești? Îți place de tine?

Foto Gabi Gogiu

Make-up Mihaela Oarnă

Mulțumim pentru găzduire @Stefanel concept store, piața Romană, nr. 3.

0 Comments

  1. alexandra says:

    Ca fost bolnav suferind de “ce cred altii despre mine” eu zic asa: pe masura ce te maturizezi (nu din pct. de vedere al anilor), ci profesional, psihologic, treci prin niste experiente, iti vezi viata asa cum ti-o imaginai cand erai copil-adolescent, capeti o incredere in tine care te face sa nu iei in seama orice parere.
    La mine functioneaza, orice obiectiv bifat ma face si mai imuna la comentarii si mai increzatoare 🙂

    1. Zâna Boemă says:

      Te ajuta si experienta, dar atunci cand aceasta nu exista trebuie sa intelegi ca nesiguranta ta va fi si mai puternica iar piedicile catre dezvoltare mai mari daca pui prea mare pret pe opiniile altora. Tu trebuie sa te placi si or sa te placa si altii apoi… Oamenii care conteaza.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.