De ce doare dragostea?

Posted on

 

Cum să doară dragostea? Păi te doare capul, te înțeapă inima, ți se înmoaie genunchii și ți se dă stomacul peste cap.

„Simptomele” de mai sus pot însoți atât o mare bucurie, cât și o mare supărare, ambele din amor pasional. Oricare ar fi dintre ele, cu cât suferi mai tare, cu atât iubești mai profund.

Iubirea neîmpărtășită

Nu cred să existe femeie care să nu fi suferit de iubire neîmpărtășită, cel puțin o dată în viață. Eu îmi amintesc și acum de iubirile mele unidirecționale, de dramele existențiale și lacrimile abundente care le însoțeau întotdeauna, fără a schimba cumva situația. Timpul, dragul de el, este cel mai de încredere aliat în cazul iubirii neîmpărtășite, căci vei ajunge să uiți și să îi faci loc în inima ta altui Făt Frumos.

Te-a înșelat

Vă iubiți pasional, toate merg ca pe roze (sau așa crezi tu), dar asta nu îl împiedică să calce strâmb. A făcut-o pentru că i s-a ivit oportunitatea, ori pentru că a vrut să își demonstreze că este la fel de dezirabil, pentru că s-a îndrăgostit de alta sau pentru că se plictisea. Ce mai contează? Faptul este consumat și singurul lucru pe care trebuie să îl înveți din această situație este că trebuie să pleci cât mai repede și cât mai departe de cel care te-a făcut să suferi, pentru că dacă a făcut-o prima oară sunt șanse mari să o mai facă încă o dată. Trădarea doare al naibii de tare, dar timpul va reuși să aline și această rană, îți promit.

Nu poți să îi alini suferința

Ți-ai găsit jumătatea: este bărbatul care te face să te simți femeie, te sprijină în toate demersurile tale, te inspiră să fii cea mai bună versiune a ta și te vezi pentru tot restul vieții tale lângă el. Wow, fato, ai dat lovitura! De fapt, nu-i chiar așa, pentru că e bolnav. Exact, ca într-un film siropos de 2 bani, pe care oricum nu ai fi mers să îl vezi. Acum afli că succesul filmelor de genul asta se trage din realitate, care este de cele mai multe ori mult mai dramatică.

Când iubești, suferința lui devine și suferința ta, prin faptul că ești neputincioasă. Da, mângâierea ta îi face bine, dar asta nu te împiedică să te umpli de furie și de frustrare, nu te împiedică să te transformi în cineva pe care nu mai recunoști când te privești în oglindă. Ai îndoieli, îți vine să te dai bătută, cauți explicații raționale în situații inexplicabile, renunți la speranță, după care ajungi să crezi în orice. Te îndepărtezi de oameni, reacționezi aiurea la situații normale, îți tresare inima de fiecare dată când sună telefonul, îți faci griji când nu îți sună telefonul, ai mustrări de conștiință că nu ești destul de pricepută și tot așa.

E al naibii de greu. Atât de greu, încât lumea normală este o ”binecuvântare”. Să te duci la serviciu și să te pierzi în tot felul de task-uri, să asculți problemele altora sau pur și simplu să mergi la un film, toate astea sunt o binecuvântare, pentru că nu îți mai fug gândurile aiurea. Iar dacă pentru tine este atât de greu de îndurat situația, să îți vezi jumătatea cum se topește în fața ta, nici nu îți poți imagina prin ce trece el: gândurile, teama, durerea, hotărârile. Timpul va hotărî pentru voi și în această situație, iar speranța nu trebuie să vă părăsească nici o clipă gândurile.

Nu vă doresc să aflați în acest fel dacă sentimentele voastre sunt reale, dar este un indiciu destul de bun. Suferi? E clar, iubești!

Foto: Magda Gheorghe

Make-up: Mihaela Oarnă

Hairstyle: Irina Bănică

Mulțumiri și modelului, Ștefan Andrei! 🙂

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.