Cum să îmblânzești o scorpie

Posted on

Sunt o femeie pașnică, ba chiar pacifistă, dar am și eu momentele mele de răutate pură, ca orice om cu toane. Ce surpriză, nu-i așa?

Sunt femei care se laudă cu atitudinea de scorpie, cu faptul că ceilalți se tem să le abordeze și sunt femei care nu sunt conștiente de aceste atribute și se întreabă de ce se ferește lumea de ele. E vorba despre perspective, despre filtrele personale ale fiecăruia dintre noi, de gradul de sensibilitate și de capacitatea de a privi situațiile în mod obiectiv. Eu nu fac parte nici prima tipologie, nici din a doua, ci mai degrabă sunt un hibrid.

În fiecare dimineață mă trezesc cu fața la cearceaf, pentru că dorm pe burtă, dar în unele dimineți mă trezesc și cu atitudinea de evil queen, un fel de Wednesday Addams modernă. Mezinei din Familia Addams îi făcea plăcere să îi chinuie pe cei din jur, pentru că avea o minte diabolică și asta îi era natura, nu pentru că avea ceva personal cu cineva. Cam așa mă simt și eu în unele dimineți, în care oricine îmi iese în cale va fi fără drept de apel supus la un tratament care ar face-o pe Wednesday mândră de mine!wednesday-addams

I’m a people pleaser, îmi place ca toți cei din jurul meu să fie fericiți și mulțumiți, iar dacă pot să fac și eu ceva în această privință, sunt cea mai fericită. Ca să nu sune atât de lame, cred că pur și simplu am senzorul de empatie la maximum, deci dacă tu ești fericit, sunt și eu. Îți imaginezi cât de bitchy trebuie să fiu în acele zile în care mă transform în Wednesday Adams, ca să compensez toată bunătatea din restul zilelor? Nu prea ai cum, pentru că deobicei reușesc să-mi pun the happy face back on când ies în lume. Sunt evil doar acasă, cu cine nu merită…

Probabil că ar trebui să fiu supărată și arțăgoasă mai des, ca să nu îmi concentrez toate sentimentele negative în acele dimineți în care mă trezesc cu fața la cearceaf. Nu de alta, dar mai am și mustrări de conștiință apoi, pentru că omul care încasează răutățile nici nu le merită. Noroc că nu are cum să se supere pe mine, la rândul lui!

citat

Noroc că o ”exorcisez” pe micuța  Wednesday Adams cu o cafea, astfel că nu o veți vedea și în realitate, ci doar la tv, pe TNT. În rest, voi o cunoașteți pe Zână, care-i pașnică și iubitoare, dar știm cu toții că și cei mai simpatici dintre noi avem ”demonii” noștri, nu-i așa?

În curând vom sărbători World Kindness Day și vă încurajez pe toți să lăsați toanele și nervii și să vă purtați cu cei din jurul vostru mai bine, că e vorba de funcționarul de la bancă, de tipa care țipă la telefon în troleu, de colegul care ți-a dat proiectul peste cap și mai ales iubitul și părinții. Doar pentru că te-ai trezit tu cu fața la cearceaf nu înseamnă că e ok să îți verși nervii pe ei.

Dra voi, ce momente de răutate gratuită aveți pe conștiință?

0 Comments

  1. cestmoialinaldt says:

    Felicitari pentru win! ?

    1. Zâna Boemă says:

      Mersi frumos și mersi pentru vestea cea bună! 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.