Cum a fost la Star Wars: Trezirea Forței

Posted on

Iată care sunt primele mele impresii de la lansarea celui mai așteptat film al anului, Star Wars: Trezirea Forței.

În primul rând, trebuie să îi mulțumesc partenerului meu că m-a convins să văd celelalte filme din serie în urmă cu ceva timp, moment în care am devenit și fan. Așa cum știe o fată să fie fan, adică am admirat-o pe Padmé cum își schimba ținuta extravagantă la fiecare apariție, i-am admirat pe frumușeii Ewan McGregor și Hayden Christensen, m-am amuzat teribil de toate ființele și roboții și am urmărit cu sufletul la gură atât poveștile de dragoste, cât și relațiile încâlcite de familie. Deși aveam impresia că este vorba despre un SF greu de descifrat, plin de teorii științifice, seria de filme Star Wars este – cu tot respectul și admirația – un soi de telenovelă intergalactică.

Trezirea Forței reprezintă pentru fanii Star Wars o întoarcere acasă – așa cum și noi ne întoarcem în familie de Sărbători – într-un univers familiar, cu personaje îndrăgite, doar pentru a descoperi că nici generațiile mai noi nu au alte preocupări – kicking ass. Pe lângă noile personaje, foarte carismatice de altfel, avem norocul și satisfacția să le reîntâlnim și pe acelea care ne-au făcut să îndrăgim seria de filme Star Wars de la început: Han Solo, Chewbacca, Prințesa – General Leia, C-3PO și altele. I-am simțit lipsa lui Yoda, dar episodul VII nu duce lipsă de personaje noi și interesante, printre care și Maz Kanata, interpretată de Lupita Nyong’o.

Filmul mi-a smuls lacrimi pe alocuri, în general de bucurie melancolică, atunci când își făceau apariția clasicii. Ba chiar, în spatele meu, un grup mai entuziast de fani aplauda fiecare nouă apariție a lui Han Solo & gașca. Pe mine m-au impresionat la fel de tare și noile personaje, interpretate de actori mai puțin faimoși, dar a căror interpretare promite. Cu siguranță va urma pentru ei o listă lungă de roluri importante după Star Wars.

Star-Wars-Force-Awakens

M-am bucurat foarte tare că personajul principal din acest film este o femeie. Daisy Ridley este o combinație reușită între Keira Knightely și Emma Stone, mai puternică și mai atrăgătoare decât cele două, al cărei personaj este destul de similar cu Padmé. La fel de interesant mi s-a părut și distribuirea unui actor de culoare în rol de stormtrooper, dar personajul lui John Boyega este mai mult de atât. Finn este un tip spiritual și foarte grijuliu cu noua lui prietenă, după care i s-au aprins în mod clar călcâiele. Era logic să se întâmple asta, nu?

Pe Kylo Ren îl plac dinainte să văd filmul, pentru că este interpretat de Adam Driver, care are un rol cel puțin interesant în serialul „Girls”. Din păcate, personajul lui nu a fost tocmai bine creionat în acest episod, după cum a spus și Supreme Leader Snoke, pregătirea lui nu este terminată, așadar mă aștept la lucruri și mai îngrozitoare de la personajul lui… dacă se poate așa ceva. Nu i-ar fi deloc jenă cu el lui Darth Vader, vă spun sincer.

Deși poate părea un film pentru geeks sau poate doar pentru bărbați, Star Wars este un film pe care îl poate viziona întreaga familie și nu mă refer doar la cei care au urmărit deja celelalte episoade. Chiar dacă numeroase elemente care dau farmec filmului Trezirea Forței sunt strâns legate de primele filme, puteți urmări episodul VII la cinematograf fără probleme. Povestea are logică și singură. Cine știe, poate vă va încânta să le vedeți în această vacanță și pe celelalte.

Eu am văzut filmul la cinematograful IMAX 3D, ceea ce vă recomand și vouă, dacă aveți posibilitatea. Și Forța fie cu voi în perioada Sărbătorilor, știu că aveți nevoie de sprijin!

Bonus, o să îl îndrăgiți pe BB-8, noul droid din star Wars.

bb-8

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.