Copper’s Pub, locul secret pe care vrei să îl împărtășești prietenilor

Posted on

Știi momentul ăla în care cineva îți cere o recomandare și îți dai silința să dai o sugestie care să impresioneze? Copper’s Pub e locul ăla în care o să te reîntorci mereu cu drag și mă bucur să fiu eu cea care îl pune pe lista ta de going out.

Dacă și tu ai oroare de aglomerația din Centrul Vechi, dar vrei să ieși în centru, să ajungă toată gașca ușor, Copper’s Pub este o alternativă excelentă. Deși este situat central, în zona Unirii, pe Hristo Botev nr. 25, nu prea ai cum să ajungi din greșeală aici, deci nu o să dai de nicio hoardă rătăcită în căutare de senzații tari. Ești în siguranță!

Prima oară am ajuns la Copper’s pentru o ședință foto și am tras câteva cadre mișto în mansarda în care se țin concerte și tot felul de evenimente. Pozele le puteți vedea aici, iar mansarda o puteți vizita la unul dintre evenimentele săptămânale, care sunt anunțate din timp pe pagina de Facebook, deci asigurați-vă că v-ați abonat la postările lor.

Pub-ul este amenajat într-o casă superbă din 1907, în stil industrial, cu pereți din cărămidă la vedere, accesorii din țeavă de cupru, uși înalte și mobilier din lemn. Holul de la intrare este o încăpere cu personalitate, cu o bibliotecă amenajată pe peretele din spate, o scară masivă din fier, rame vechi pe pereții vopsiți în gri și un candelabru care amintește de alte vremuri mai cu haz.

În camera din dreapta este barul iar mesele și scaunele sunt înalte, ca  să între berea mai ușor, pe când încăperea din stânga este mai luminoasă și potrivită pentru servit masa și discuții interminabile. Dacă ai în plan o petrecere privată, ai posibilitatea să te izolezi puțin de restul lumii, pentru că încăperea se poate separa printr-o ușă dublă deja existentă, după cum poți vedea în pozele de mai jos. Câteva plante verzi aranjate prin ”salonul de la stradă” pun mai bine în evidență lămpile în stil industrial.

Pe lângă evenimentele săptămânale din mansardă, poți să vii la Copper’s Pub și pentru mâncare. Meniul de food & drinks este suficient de generos ca să acopere atât mofturile celor mai pretențioși, dar și nevoia de proteină animală a bestiei din tine. La prima vizită am servit o porție de coaste marinate, iar Andrei, fotograful cu care am lucrat atunci a poftit la burger, ambele fiind însoțite de cartofi. Eu am adăugat și o bere, ca să oficializez încheierea unei zile de lucru.

La a doua vizită la Copper’s am reușit să îmi aduc și partenerul, pe care îl amenințam de mult. Pentru că am mâncat pizza făcută în casă toată ziua precedentă, mi-am comandat o salată de sfeclă roșie coaptă, cu spanac și brânzeturi, udată de un pahar de vin alb. Ce bine e să servești masa de prânz în oraș, cu cineva drag, să porți o conversație care nu are legătură cu munca, este o adevărată plăcere. Mi-a prins tare bine vacanța de început de iarnă, ce să mai.

Nu îmi place că este în afara traseului meu zilnic, dar în rest îmi place cam tot la Copper’s Pub. Îmi place muzica, pe care nu aș putea să o numesc acum, dar se aude suficient de tare încât să poți purta o conversație intimă. Îmi place amenajarea, cu lucruri autentice, imperfecte. Îmi plac ferestrele luminoase și ușile înalte din lemn. Îmi place soba din teracotă albă și pisica politicoasă, care cerșește atenție, dar nu se urcă pe masă. Îmi place mâncarea și îmi place mansarda, care te transportă într-o altă lume.

Copper’s e locul ăla fain pe care nu vrei să îl împărtășești decât oamenilor dragi, o revelație în peisajul urban prea gălăgios, prea strident și prea aglomerat.

Dacă ajungeți vreodată, nu uitați să îmi împărtășiți și mie impresiile voastre!

20161201_134455

20161201_134311

20161201_134247

20161201_134230

20161201_142046

20161201_135544

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.