Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi

Posted on

Am așteptat cu emoții ultimul film regizat de Tim Burton, pentru că majoritatea proiectelor cinematografice la care a lucrat sunt minunate și ca în orice relație, vine un moment în care ori partenerul te dezamăgește, ori vraja iubirii se destramă. De fapt, în trailere mi-am pierdut încrederea, pentru că vând atât de bine filmele, mai ales pe cele care nu merită, iar trailerul filmului Copiii domnișoarei Peregrine m-a vrăjit de-a dreptul. Ciudat raționament, nu-i așa?

Filmul l-am văzut la Glendale Studio, un cinematograf de cartier, în zona Cotroceni. Am ales să merg acolo pentru a evita aglomerația din mall, unde probabil nu am fi găsit locuri fără rezervare și ca să nu cheltuim nici prea mulți bani. Un bilet la film 3D costă 20 lei sâmbăta seara și include popcorn nelimitat, iar ochelarii sunt incluși tot în acest preț. Să nu mai spun că o sticlă de apă plată este 3 lei. Chiar dacă cinematograful este unul de cartier, iar amenajarea nu este tocmai luxoasă, totul este foarte confortabil, curat și prietenos. Doamna care se ocupa de sală ne spunea la toți „mami” cu atâta drag că-mi venea să o iau în brațe de dorul mamei.

Filmul este adaptarea cinematografică a cărții omonime scrisă de Ransom Riggs, despre care nu vă pot spune mai multe pentru că nu am citit-o, ceea ce m-a bucurat, pentru că am avut parte de o experiență mai profundă. La primul contact cu universul imaginar gândit de Ransom și atât de bine pus în scenă de Burton, am fost fascinată să descopăr fiecare personaj, să le descopăr povestea și motivația. Micul univers secret în care copiii „speciali” ai lui Miss Peregrine este unul plin de mistere și pericole, așa cum trebuie să aibă orice poveste de succes.

Jake, un tânăr american, descoperă la moartea bunicului său că poveștile acestuia pe care toți le atribuiau demenței erau de fapt adevărate. Bunicul său își petrecuse copilăria într-un cămin alături de alți copii speciali, în grija unei femei iubitoare, Miss Peregrine. După ce i-a cunoscut și s-a convins că nu are halucinații, Jake află că și el este special, iar harul lui le era celorlalți vital, pentru că doar el îi putea salva de niște inamici necruțători. Tânărul a fost pus astfel în situația de a alege să rămână alături de noii lui prieteni, să îi protejeze sau să se întoarcă la viața și familia lui.

O să vă las să vă bucurați de film când o să mergeți să vedeți filmul, ba chiar insist să mergeți să îl vedeți, inclusiv aceia dintre voi care nu sunt atât de încântați de povești, pentru că veți găsi cel puțin un element care să vă motiveze.

Eva Green este o femeie fermecătoare, care se potrivește perfect în rolul lui Miss Peregrine, protectoarea copiilor speciali. Jake este interpretat de Asa Butterfield, un tânăr actor cu mare potențial, cu o privire pătrunzătoare, voce gravă și cu roluri remarcabile până la această vârstă. Eu una oftez cu ochii aproape înlăcrimați și acum, când îmi amintesc de rolul lui din „The boy in the striped pyjamas”. Să nu uităm că Samual L Jackson, un viitor Morgan Freeman în opinia mea, joacă rolul negativ și este în același timp înfricoșător cât și haios. Toți actorii din acest film sunt distribuiți pe sprânceană, ce să mai!

Povestea evoluează perfect, nu sunt elemente introduse la nimereală, personajele sunt atent creionate și fiecare are rolul lui în această poveste. Filmul este mai degrabă fermecător decât înfricoșător, dar nu îl recomand sub o anumită vârstă (10+ după părerea mea), personajele negative pot provoca coșmaruri celor mai slabi de îngeri. Tim Burton se cam pricepe la personaje fantastice!

O să închei cu trailerul, iar dacă aveți întrebări sau observații, vă rog să îmi scrieți în comentariile de mai jos. Sunt foarte curioasă ce impresii v-a făcut filmul sub toate aspectele.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.