Cele mai cool festivaluri și concerte în 2016

Posted on

Oferta de festivaluri și concerte este din ce în ce mai generoasă, așadar trebuie să ne informăm din timp unde să ne luăm bilete și cum să ne programăm weekend-urile sau chiar concediul.

Pentru că oferta de festivaluri și concerte este atât de variată, iar timpul limitat, la fel ca și bugetul, nu aș putea participa la toate, așadar am făcut o selecție a celor mai cool, la care plănuiesc să ajung.

summer well.pngSummer Well

În momentul în care am văzut că vin Years & Years, The 1975 și Hurts, nu a mai fost loc de îndoială – pe 13 și 14 august voi fi cu siguranță la festivalul care se desfășoară pe domeniul Stirbey din Buftea! În plus, experiența de anul trecut l-a impresionat chiar și pe Dragoș, care este pentru mine cel mai prețios indicator de calitate al unui eveniment, deci e cazul să îmi pregătesc din timp ținutele pentru această ediție. Abia aștept!

Lineup-ul complet și prețurile le găsiți pe site-ul oficial.

2poster_100x70_26 ACTS_SPELLGIRL.jpgSpellground Festival

Am stat destul cu ochii pe festivalurile din afară și am urmărit destule ore performance-urile de la Woodstock, anul ăsta e timpul să am o experiență similară în țară, iar Spellground Festival promite să #putaspellonyou! Deși sunt obișnuită cu campingurile haiducești, în mijlocul naturii, văd că organizatorii pun la dispoziție o mulțime de facilităzi în zonele de campare, pentru a le face șederea mai plăcută și celor mai pretențioși – rămâne însă de văzut cât de bine vor reuși să se organizeze. Nici la categoria activități nu stau rău deloc, deci e clar, nu ai cum să te plictisești la acest festival!

Festivalul se ține pe malul Dunării, lângă cetatea Capidava, între 12 și 14 august, iar pe cele 3 scene vor cânta 18 artiști internaționali și 40 de artiști români. THE KOOKS  și Röyksopp sunt headlinerii primei ediții a festivalului Spellground iar dintre artiștii autohtoni trebuie să îi menționez pe Les Elephantes Bizzares, Byron și Grimus.

Rămâneți la curent cu noutățile despre Spellground festival aici.

Muse

Momentan este un simplu zvon, pornit probabil de la o eroare de tipografie sau geografică – sper să nu e doar atât – dar este posibil ca Muse să includă și Bucureștiul în turneul de promovare al albumului Drones, urmând să concerteze aici pe 29 iulie. Iar dacă zvonul va fi infirmat, trupa va concerta și la Sziget, un alt festival la care plănuiesc de câțiva ani să ajung, deci tot mai sunt șanse să o ascult live.

Electric Castle

Îmi place conceptul festivalului și îmi place și locația, chiar dacă e departe de București iar drumul o să îmi mănânce o grămadă de timp. Nu am ajuns niciodată la Electric Castle, deși am avut invitație de presă într-un an, a fost prea din scurt și nu m-am putut organiza și regret și azi, că a fost vremea bună atunci.

Dar să revenim la subiect – festivalul îl are ”cap de afiș” pe Skrillex, pentru prima oară în România, dar și un nou concept. Acum 2 zile m-a sunat Dragoș să mă întrebe dacă mergem și noi la Electric Castle, pentru că vor avea și trupe rock. Eram sigură că a înțeles el greșit, dar se pare că festivalul crește și se diversifică, ceea ce nu poate fi decât grozav! Și pentru că nu am apucat să vizitez Clujul așa cum ar trebui, poate că anul acesta vom merge la festival, pe 14-17 iulie.

Prețurile abonamentelor și restul lineup-ului le găsiți aici.

untold festivalUntold Festival

Un alt festival mișto, la Cluj, orașul pe care vreau să îl descopăr și eu cât mai curând, are loc între 4 și 7 august. La Untold vor urca pe scenă Armin van Buuren, Afrojack, Hardwell, Tiesto, Parov Stelar, Faithless și mulți alții la fel de populari. Dacă aveți de gând să mergeți, vă recomand să vă rezolvați cazarea din timp, pentru că anul trecut a fost o situație dificilă cu cazarea pe ultimul moment. Sau dacă aveți preteni în oraș, e cazul să scoateți relațiile la înaintare!

Mai multe despre festival, aici.

imageSziget Festival

Dacă vreți să vedeți Budapesta dar și să vă distrați, Sziget Festival e pretextul ideal să vizitați între 10 și 17 august capitala vecină, despre care am auzit numai de bine. Dintre favoritii mei de la festival îi menționez pe Jess Glynne (o ador pe roșcata asta!), David Guetta, Muse, Mo și Years & Years, deci nu cred că e cazul să mai menționez și alte nume pentru a vă aprinde curiozitatea. Nici nu credeam, dar puteți afla mai multe detalii pe site.

Voi ce alte concerte și festivaluri așteptați cu nerăbdare anul acesta? E cazul să vă hotărâți la care vreți să mergeți.

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.