Ce contează de Crăciun?

Posted on

cadouri de craciun

Trebuie să recunosc faptul că până de curând am fost un Grinch în privința Sărbătorilor de orice fel, inclusiv Crăciunul.

Anul acesta mă simt răsfățată, am primit deja o parte dintre cadouri, iar Moșul a fost mai darnic ca niciodată. Cu toate astea nu mă simt deloc împlinită sau fericită, așa cum ar trebui, din contră. În acest context mă gândesc la adevărata semnificație a Crăciunului și la ce contează cu adevărat în această perioadă?

#1 Sănătatea. Când ești tânăr și sănătos lumea întreagă este la picioarele tale. Nici măcar o banală răceală nu s-a atins de mine în ultimul an, nu mai vorbesc de alte probleme de sănătate și știu asta sigur, pentru că mi-am făcut analizele de curând. Când mă gândesc la sănătate, momentan mă gândesc la sănătatea altcuiva drag mie, care are nevoie disperată de ea. Cum pot să mă bucur de lucrurile fizice atunci când spiritual lupt să mă mențin pe linia de plutire? Tot ce vă pot spune este că ce faci acum poate avea consecințe grave asupra viitorului tău și trebuie să învățăm cu toții să fim mai responsabili. Să ai grijă de sănătatea ta este cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face singur!

#2 Familia. Din acest punct de vedere nu o să mă simt prea curand împlinită. Eu sunt plecată de acasă la studii de la 14 ani și la 25 de ani am ajuns să am familia împrăștiată prin toată Europa. De Crăciun merg acasă la ai mei, suntem doar noi trei de data aceasta și doar cu gândul la fratele meu, în Anglia. Ultima dată am fost în formulă completă de Paște, primul an în care tatăl meu a reușit să își ia concediu. Din păcate sunt obișnuită să fiu departe de familie, acum am impresia că dacă îmi petrec prea mult timp alături de ei este ceva anormal, că trebuie să fiu singură și ursuză, cu tabieturile mele fixiste. La vârsta asta abia înțeleg cât de important este să ai familia alături și că nimeni nu le poate lua vreodată locul. Buni sau rău ei te vor sprijini întotdeauna.

#3 Zâmbetele. Poate că la fel de important ca a primi cadourile dorite este să le poți dărui. Nu mă pot hotărî ce este mai satisfăcător, să primești sau să oferi cadouri? Ei bine, poate că nu am la dispoziție cel mai generos buget (nici pe departe) dar am încercat să nu uit pe nimeni de pe lista Moșului. Am ales obiecte care am considerat că îi vor face pe cei care le vor primi să zâmbească, inspirate de personalitatea lor. Da, sunt extrem de răsfățată anul acesta de Crăciun, recunosc și sper să pot oferi și eu câteva zâmbete în schimb!

Pentru tine ce este important anul acesta de Crăciun?

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.