5 workshopuri care îți pot face viața mai bogată

Posted on

Oricât de împlinit ai fi la job, sunt de părere că ai nevoie de o activitate suplimentară în timpul liber ca să fii cu adevărat fericit și împlinit, iar oportunități sunt cu duiumul, mai ales dacă ești din București.

Una dintre rezoluțiile mele din acest an este să învăț ceva nou, problema mea este că lista de opțiuni este prea bogată și timpul liber prea limitat. Oricât m-aș strădui să mă organizez mai bine, cel puțin lunile astea de iarnă, somnul este cel care are mereu câștig de cauză. Dar nu renunț eu așa ușor!

Până fac pasul decisiv și mă înscriu la primul workshop am decis să fac o listă a celor mai atractive, poate vă ajută și pe voi. Desigur, puteți învăța extrem de multe lucruri și de pe internet, dar vă privați de componenta de socializare și de șansa de a cunoaște niște oameni deosebiți, dar mai ales aceea de a primi un feedback valoros. Poate nu știți ce talente neșlefuite zac în voi! 🙂

1. Incursiune în universul parfumurilor, organizat de Artizanii Olfactivi

Lumea parfumurilor este una extrem de fascinantă și îmi doresc să îi descifrez tainele pentru a putea recunoaște un parfum bun, pentru a-l aprecia și pentru a-l înțelege. Fiind fan al rubricilor de beauty, le-am admirat întotdeauna pe femeile care știu să vorbească despre un parfum ca și cum ar explica o formulă chimică. Eu una nu mă descurc să descriu un parfum mai complex de afirmația ”miroase bine” sau ”nu mi se potrivește”, așadar mi-ar prinde bine să primesc puțin ajutor.

Unde: Cărturești Verona, 12 februarie, taxă participare 75 lei.

16298430_1801115526806728_6106938641581183203_n

2. Atelierele de weekend cu Irina Neacșu

Ultima ediție a atelierelor a fost despre portretul în stil cubist, iar numărul maxim de participanți este de 8, deci ai garanția că ai toată atenția ”profesorului”. Mai important decât subiectul workshopul-ui este în acest caz persoana care îl organizează, mai exact Irina Neacșu, designer de amenajări interioare, al cărei atelier minunat de la Casa 8 îl poți vedea pe blogul Daily Dream Decor. Sunt sigură că nu mai ai nevoie de alt argument să te conving că vei învăța lucruri cu adevărat deosebite, nu?

Taxa de participare la ultimul atelier a fost de 100 lei, următorul încă nu a fost anunțat, dar eu zic să stați cu ochii pe pagina de Facebook aici.

16422655_1324659917556008_2738040449719658609_o

3. Curs de design vestimentar aplicat cu Laura Gherman (designer @Laura Firefly)

Îmi place să cred că nu sunt doar încă o fată care vrea să creeze haine, ci că într-o bună zi o să îmi pot crea singură o garderobă proprie, plină de personalitate. În acest context, cursul introductiv în design vestimentar este ocazia perfectă să fac primul pas practic. Cursul este structurat în 4 întâlniri, fiecare a câte 4 ore, compuse dintr-o parte teoretică și una practică și se va finaliza cu 4 piese vestimentare. Iar dacă această idee nu vă atrage, urmează și un curs de croitorie și upcycle, de design de obiect și de porțelan pentru începători. Mie toate îmi provoacă fibrilații de plăcere! :))

Cursul este organizat de Nod Makerspace, iar taxa de participare este de 765 lei. Prima întâlnire are loc pe 2 februarie, deci ar trebui să mă grăbesc, dacă vreau să mă înscriu, nu-i așa? Detaliile sunt aici.14855945_1129993530371341_6858322230583184306_o

4. Povești țesute la gherghef cu mămici și prunci by coolwoolstudio

Bine, nu aș merge neapărat la acest workshop, că nu am kiddo, nu de alta, dar atelierul de la începutul anului organizat de coolwoolstudio era fix ce aveam nevoie, cu observația majoră că l-am ratat. A fost un atelier de tapițerie pentru începători, iar rezultatul muncii participantelor a fost de-a dreptul wow din ce am văzut în poze. Ideea este să urmăriți pagina lor de Facebook, sigur vor fi și alte ateliere atractive în curând!

Taxa de participare de la atelierul de tapițerie, care a dura 3 ore și a inclus materialele de lucru și treats a fost de 240 de lei. La următorul merg și eu neapărat și vă anunț și pe voi!

5. Atelier de caligrafie și ilustrație cu Liliana Arnăuț, Fundația Calea Victoriei

De Liliana am mai scris, îmi place stilul ei și îmi plac mesajele din ilustrațiile ei, așadar ideea unui atelier cu ea îmi surâde maxim. Nu am ajuns până acum la alte ateliere de la Fundația Calea Victoriei, dar au un portofoliu foarte interesant, așadar mi-ar fi tare greu să aleg unul singur, dacă nu l-aș cunoaște deja pe cel care ține cursul în acest caz. Singura teamă după acest atelier ar fi că nu am suficienți pereți să îmi expun operele.

Taxa de participare este de 300 lei pentru 4 întâlniri și include și materialele de lucru. Iar dacă mai aveți nevoie de timp de gândire, îl aveți, pentru că acest curs începe pe 21 februarie.urmeazati-visul-1000x706-768x542

Acestea sunt doar câteva workshop-uri/ateliere/cursuri care mi-au atras atenția, sunt sigură că oferta este și mai variată. Dacă mai știți și voi altele, aștept cu drag recomandările voastre. Mi se pare cea mai bună investiție și cel mai frumos cadou pe care vi-l puteți face, să vă îmbogățiți viața!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.