3 proiecte de amenajare DIY curajoase pentru locuința ta

Posted on

Toate proiectele DIY sunt curajoase, mai ales dacă ești începător, dar satisfacția este atât de mare la final, încât merită osteneala.

Proiectele de amenajare DIY ar trebui să fie măcar accesibile, dar uneori se dovedesc a fi mai costisitoare decât un produs cumpărat de-a gata. Este cazul suportului meu de umerașe din țeavă de cupru, pentru care am cumpărat 2 țevi,lampă cu gaz, cositor și un dispozitiv de tăiat țevile, pe care estimez că am dat în total de 3 ori mai mult decât ne-ar fi costat suportul cumpărat de-a gata, din magazin. Partea bună este că ne-au rămas ustensilele și le-am folosit și la alte proiecte ulterior.

Vezi aici alte 3 proiecte DIY pentru acasa

Iar dacă ”vă mănâncă”, ca pe noi, să experimentați diverse proiecte de amenajare DIY acasă, am și eu niște sugestii pentru voi, care cred eu că merită și osteneala și cheltuiala.

Peretele vegetal/gradina verticală

Nu cred că există decorațiuni mai frumoase decât plantele: sunt vii, sunt verzi și însuflețesc orice încăpere. În viziunea mea ai 3 opțiuni pentru a amenaja o mini-gradină verticală la tine acasă: plantele suculente, foarte la modă, decorative și deloc pretențioase, plantele aromatice la bucătărie, utile și cu arome îmbietoare sau plantele curgătoare, cu tulpini dese și lungi.

Hamac/leagăn indoors

Când eram mică, aveam leagăn un improvizat în copacul din curtea din fața casei, un prun cu poale mari, care acum nu mai există. Nu trebuie să fii copil sau părinte ca să îți faci un leagăn în casă, ci doar să îl folosești. Dacă vrei să citești o carte sau să lâncezești în leagăn, îți recomand varianta textilă, eventual cu o pernă pufoasă la șezut. Varianta din lemn poți să o folosești la masă sau la birou, acolo unde nu stai foarte mult, pentru că e incomod.

Masa din trunchi de copac

Nu-i așa simplu să faci rost de o secțiune de un buștean potrivit, dar dacă se întâmplă, ce masă cool poți să faci din el! Am selectat pentru pasionații de materiale naturale câteva modele de mese ușor de realizat, dacă reușești să găsești lemnul potrivit.

Vezi alte idei de mobilă din paleți, aici

Promit să revin în curand și cu proiecte pe care le-am realizat noi, acasă.

 

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.