3 proiecte DIY simple si de efect, pentru casa

Posted on

 

Una dintre preocupările mele din ultima vreme este aceea de a-mi găsi o locuință și de a o transforma în ”acasă”. Chiar dacă nu am finalizat nici măcar primul pas, achiziția, nimic nu mă oprește să mă documentez despre cum pot să îmi personalizez viitoarea cutie de chibriuri care se va numi oficial… ACASĂ.

Am renunțat pentru moment la visul de a avea o casă spațioasă, cu ferestre înalte care să permită luminii să inunde interiorul și cu o grădiniță intimă, plină de flori parfumate, cu aspect sălbatic. Momentan, obiectivul este de a depista și achiziționa o cutie de chibrituri care să se încadreze în raportul calitate-preț cât mai bine și pe care să o transform în ACASĂ. În acest scop mi-am pus abilitățile de ”serial pinner” la încercare, pentru a găsi cele mai cool idei de personalizare a locuinței. Iată, așadar, care sunt cele mai simple și de efect 3 proiecte DIY pe care le poate realiza aproape oricine. Iar când le voi transforma în realitate, promit să vă arăt și vouă, poate chiar pas-cu-pas!

Masa inedită transformată din mașina de cusut

Aproape oricine are în familie o mașină de cusut veche, cu picioare din fier, care poate transformată la fel ca în pozele de mai jos, într-o masă de bucătărie de 2 persoane sau o măsuță de hol, decorativă. Mie îmi plac la fel de tare ambele variante: cu blat din sticlă, pentru a crea senzația de spațiu, dar și cu blat din lemn cu aspect brut sau vopsită mat.

Cuier din crengi uscate

Data viitoare când mergi la un grătar la pădure sau pe traseu, pe munte, fii cu ochii pe crengile uscate cu potențial decorativ. Știu că principiile Feng Shui sunt împotriva uscăciunilor păstrate în casă, dar atâta timp cât au un rol util dar și estetic și îți oferă satisfacție să le privești, sunt pentru folosirea crengilor în decorarea locuinței. Visez la un baldachin din trunchiuri de mesteceni, dar m-aș mulțumi și doar cu un suport pentru dreamcatchers deasupra patului sau un cuier pe holul de la intrare.

Vaze din sticle refolosite

Deși m-a îndoctrinat Dragos împotriva florilor tăiate, poate voi avea flori să pun în vaze cândva, chiar și artificiale sau nemuritoare… deci tot uscate. Dacă nu, vazele improvizate din sticle cu forme inedite sau cutii din aluminiu sunt niște decorațiuni cool dacă te inspiri din propunerile de mai jos, culese de pe Pinterest.

Oricât de cool ar fi decorațiunile pe care le alegem, cumpărate de-a gata sau refolosite și personalizate, secretul unei locuințe decorată perfect este să nu depășim măsura! Un mobilier minimalist și funcțional este mai bine pus în evidență de câteva (cât mai puține) decorațiuni cu personalitate, realizate chiar cu mâna ta. În plus, pe lângă valoarea sentimentală, acestea au și costuri infime, deoarece sunt sunt de cele mai multe ori realizate din obiecte recuperate, care primesc astfel o viață nouă.

Voi ce alte proiecte DIY pentru locuință îmi recomandați? Ideile de mobilier din paleți le-ați văzut?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.