3 genți românEȘTI pe care le vreau la braț

Posted on

Geanta și-a depășit de mult funcția practică, acum ea poate fi accesoriul cheie într-o ținută sau un statement social.

Shoppingul mă obosește și mă stresează și poate deveni o experiență îngrozitoare atunci când pleci să cauți ceva anume și nu găsești nimic convenabil. Cine îți mai redă timpul pierdut prin magazine, în aglomerație, în spații închise? De aceea nu pot decât să mă bucur atunci când îmi iese în care câte un lucru creat parcă special pentru sufletul meu, lucru pe care nici măcar nu îl căutam.

Acesta este și cazul genților românești de mai jos, care mi-au picat cu tronc fără să le caut și pe care trebuie să le împărtășesc și cu voi.

Geanta din materiale reciclate de la Upside Down

Upside Down bag

 

Inițial m-a atras designul simplu, vesel, funcțional, după care am aflat și povestea lor. Gențile și restul accesoriilor Upside Down sunt realizate din materiale reciclate, mai exact refolosite, care primesc o a doua viață, mai lungă și cu siguranță mult mai glam.

Foste panouri publicitare, prelate de camioane și camere de bicicletă sunt transformate în accesorii urbane, ediție limitată, ofc. Upside Down este un proiect de Upycling inspirat de stilul de viață din India, unde totul se refolosește, uneori în feluri extrem de creative. Proiectul nu a trecut neobservat și s-a asociat în campanii pentru branduri ca Mastercard, Kiss FM și evenimente ca The Colour Run și Electric Castle.

Oferta de produse este foarte bogată și cuprinde de la borsete, huse, portofele, genți plic, tube, messenger și altele, iar probabil că cerințele tale ar putea fi aduse la viață de echipă fără probleme, dacă ai o idee mai „creață”. Prețurile sunt super accesibile, iar produsele pot fi cumpărate din cele câteva magazine fizice partenere din țară sau din shop-ul online de aici.

Gențile din lemn de la Lemnia

geanta Lemnia

 

Lemnul este unul dintre materialele mele preferate pentru orice, de la decorațiuni, piese de mobilier, accesorii iar acum și genți. Pe cele de la Lemnia le-am descoperit la un festival de muzica la Mogoșoaia, unde l-am descoperit și pe fabulosul Asaf Avidan, care a susținut un concert plin de emoție și trăire de unul singur.

Deși le urmăresc de 2 ani deja, nu m-am putut hotărî la un model încă. Prea multe opțiuni, desigur, prea mi s-ar potrivi toate iar eu sunt extrem de nehotărâtă. Aceste genți au un preț mai mare, în jur de 400 de lei, dar justificabil prin conceptul inedit, designul studiat și calitatea superioară dar și prin faptul că sunt realizate manual. Evident, deși seamănă, nu sunt 2 genți identice, pentru că fiecare bucată de lemn este diferită, are personalitatea ei.

Proiectul Lemnia reunește o echipă tată+fiu, primul având experiență de-o viață în lucrul cu lemnul, iar cel de-al doilea având studii în arhitectură. Rezultatul, 5 colecții de genți din lemn cu elemente din piele care pot fi vedetele din garderoba fiecăreia dintre noi. Rămâne de văzut în continuare ce alte minunății vor mai lansa cei doi în viitor?

Gențile Bookletta care promovează lectura

Bookletta

 

Cândva devoram cărțile, mă vedeam pentru totdeauna un șoarece de bibliotecă, dar am ajuns să citesc o carte o dată la câteva luni. Mi-e rușine, dar o recunosc, așadar nu mi-ar prinde rău un stimulent, nu-i așa?

Gențile Bookletta le-am descoperit recent, la petrecerea lor aniversară de 4 ani, unde am ajuns printr-o întâmplare. Nu designul lor este cel care m-a cucerit, ci funcția lor, aceea de a promova lectura, dar nu ca pe un trend sau ca pe ceva hipsteresc, ci ca pe o mândrie și un fapt obișnuit.

Gențile sunt din piele în diverse combinații de culori și de imprimeuri și toate prezintă în față un buzunar transparent, în care să îți porți cartea pe care o citești acum – cine știe pe cine inspiri să îți urmeze exemplul? Prețurile sunt între 380 și 550, în funcție de model și spre bucuria mea, sunt diverse și foarte vesele. Se potrivesc atât la ținuta de la birou, cât și la o ținută relaxată, de weekend. În plus sunt încăpătoare, poți să cari după tine multe alte lucruri, necesare sau nu.

Acestea sunt doar 3 modele de genți românești pe care le vreau la brațul meu. Pe măsură ce mai descopăr altele noi, la fel de speciale, promit să vi le împărtășesc.

Tu porți genți românEȘTI?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.