Can I have some ‘ME’ time, please?

Posted on

 

Nu inseamna ca esti egoista sau narcisista daca ai nevoie de putin timp pentru tine, ci inseamna ca esti o persoana echilibrata, care are grija de ea.

Ne place sa fim active, sa ne ocupam de toti si toate si sa o facem bine, dar pentru ca ziua are doar 24 de ore, timpul dedicat propriei persoane este intotdeauna cel sacrificat primul. Dar atunci cand nu poti sa iti oferi tie ceea ce ai nevoie, cum crezi ca le poti oferi celor din jur grija si atentia cuvenita? Trebuie, asadar, sa ne acordam in mod constient mai mult timp, pentru ca in unele situatii doar noi stim ce avem nevoie.
Fii o prioritate pentru tine
Oricant de aglomerata ar fi lista ta de lucruri to do, cu siguranta nimic nu poate fi mai important decat tine. Pune-ti pe hartie ce ai de facut in ziua urmatoare si apoi seteaza-ti si un interval de timp dedicat.
Rasfata-te
Cadourile si micile atentii sunt intotdeauna primite cu bucurie. De ce sa nu-ti acorzi singura un cadou pe care ti-l doresti? Ofera-ti flori in fiecare zi de luni si vei incepe saptamana cu zambetul pe buze. Inscrie-te la cursul acela de fotografie, care te va ajuta sa iti cresti stima de sine si increderea.
Cunoaste-te si iubeste-te
Cand ti-ai petrecut ultima oara timpul liber cu tine si cum te-ai simtit? Cum te intelegi cu tine? Cat de bine te cunosti? Ofera-ti din cand in cand ceva timp cu tine insati, dedicat introspectiei dar si unei mai bune cunoasteri a sinelui. Mai ales atunci cand imaginea ta despre tine nu are niciun punct comun cu imaginea celorlalti despre tine, este foarte probabil ca nu stii cine esti sau nu stii sa te manifesti ca atare.
Nu iti pierde identitatea
Chiar daca esti intr-o relatie sau ai o familie fericita, trebuie sa iti pastrezi individualitatea si sa fii din cand in cand ‘eu’, nu doar ‘noi’. Iar daca partenerul nu intelege, well, that’s too bad for him! Sa nu iti fie rusine sa iti revendici timpul pentru tine, o sa ajunga sa inteleaga si jumatatea ta faptul ca e vorba despre tine, nu despre el.
Mie mi s-a sugerat ca as avea nevoie de toate cele de mai sus si mi-am dat seama si eu ca asa este. Am nevoie de timp cu mine, in care sa ma cunosc mai bine si sa am grija cu adevarat de nevoile mele, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti. Oricum credeti de cuviinta.

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.