Spectre – review

Posted on

Filmul începe cu una dintre cele mai reușite scene, în care Bond îl elimină pe un terorist în timpul festivităților stradale Dia de los muertos, în Mexic. Se plimbă pe acoperișuri cu agilitatea unei pisici, aruncă în aer o clădire întreagă și deturnează un elicopter în aer, deasupra mulțimii din stradă, care sărbătoreşte.

În Spectre, James Bond îl cunoaște pe cel mai temut adversar al său, care își asumă cu satisfacție toate necazurile lui 007 din ultima vreme, în persoana lui Christopher Waltz. Am așteptat cu nerăbdare să îl cunosc pe personajul lui Waltz, care i-a interpretat atât de savuros în trecut pe  dr. King Schultz în Django Unchained dar și pe alții, însă scenariștii nu au făcut o treabă tocmai bună. Waltz, care îl interpretează pe Oberhauser, capul unei rețele internaționale puternice, denumită SPECTRE, are un trecut comun cu Bond dar nu aflăm exact care sunt motivele lui să îl hăituiască.

În timp ce Bond este preocupat să ajungă la capul acestei rețele și să îi descopere secretele, la Londra, M, Q și Moneypenny fac front comun în încercarea de a păstra programul 00 activ. Inamicul lor este C, interpretat de Andrew Scott (Jim Moriarty în mini-seria Sherlock), care este pe care să înlocuiască serviciul MI6 cu unul nou, o coaliție informatică la nivel internațional. În acest timp, 007 călătorește și se luptă cu aghiotanții lui Oberhauser la Roma, apoi în Austria și într-un final neașteptat în Africa, în mijlocul deșertului. După ce le tăbăcește fundurile cu stil, Bond se întoarce la Londra în ultima clipă. Aici are loc confruntarea finală cu noul său inamic, o confruntare spectaculoasă, dar cu un final neașteptat pentru personaj.

Partenera spionului -mai mult de nevoie, decât prin voia ei, cei-i drept- este Madeleine Swan, interpretată de Lea Seydoux. Înainte să apară aceasta. o putem admira în toată splendoarea și pe Monica Bellucci, în rolul unei văduve extrem de sexy, sedusă și abandonată de Bond. Seydoux nu este Eva Green, dar are și acesta farmecul ei, de franțuzoaică bătăioasă și reușește să îl cucerească pe nestatornicul spion.

Pentru că nu sunt un fan al celei mai lungi francize de filme, ajunsă la cea de-a 24 producţie, nu am gustat majoritatea clișeelor: Bond are mai multe vieți decât o pisica și scapă fără o cută din orice luptă sau urmărire pe viață și pe moarte. Are tot felul de gadgeturi inteligente și distruge un prototip de mașină în valoare de 3 milioane de euro ca pe o nimica-toată. Toate femeile îi cad la picioare, inclusiv văduvele inamicilor săi. În schimb, scenele de luptă și urmăririle sunt într-adevăr impresionante și fac din Spectre un must watch la cinematograf. Atenție, însă, ultimul film al francizei este și cel mai lung, durează 148 de minute, să fiţi pregătiţi!

Vă las cu melodia lui Sam Smith, pe care o să o ascultaţi -ca pe orice melodie a lui- pe repeat.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.