Cum să-ți faci propriul caldendar Advent

Posted on

Dintre toate tradițiile împrumutate de pe la alte neamuri, calendarul Advent a început să îmi fie din ce în ce mai drag, că e în format predefinit – de cumpărat – sau făcut acasă, de mână.

De calendarele cumpărate vă las să vă interesați și singuri, după preferințe, astăzi vorbim doar despre cele pe care le putem face acasă, cu mânuțele noastre. Pot fi de dat sau îl poți pregăti pentru tine, dacă nu are cine să te cadorisească așa frumos.

Citește și 10 idei de cadouri ”gratuite” de Crăciun

Să începem cu începutul. Ce reprezintă calendarul Advent?

Advent vine din latină și se traduce prin ”sorire” cu referire la Nașterea lui Iisus, pe care îl sărbătorim în Ajun. Adventul este așadar o perioadă de anticipare a datei de 24 decembrie, marcată prin numărarea zilelor. Data la care începe numărătoarea inversă diferă de la an la an și poate varia între 27 noiembrie și 3 decembrie, astfel încât să însumeze 4 duminici înainte de Crăciun. În 2018, Adventul a început pe 2 decembrie, dar convenția comercială este ca acesta să înceapă pe 1 decembrie, de aceea cutiile din comerț au de obicei 24 de surprize/cadouri.

Pentru că în fiecare moment important din viață perioada de anticipare a fost întotdeauna la fel de frumoasă precum evenimentul în sine, am decis să mă bucur de Crăciun în fiecare an toată luna decembrie și să-mi creez propriul calendar Advent.

Pentru mine este o mare bucurie să îl creez, la fel și să primesc în fiecare zi o fărâmă de bucurie.

Idei creative să îți faci propriul calendar Advent

Dacă la origine numărătoarea inversă se făcea prin aprinderea unei lumânări, obicei care poate fi continuat și astăzi, nu există restrângeri în privința formatului. Dintre cele mai creative idei, adunate cu nerușinare de pe Pinterest, am organizat mai jos o galerie veselă și colorată. Sper să te inspire!

Calendarul Advent poate fi o decorațiune fabuloasă sau poate chiar să înlocuiască bradul de Crăciun, așa cum poți vedea mai jos. Nici minimaliștii nu ar trebui să îl evite, uite câte

Anul acesta mi-am făcut un calendar digital, un cadou pentru mine și pentru voi. Mai exact, voi posta în fiecare zi începând cu data de 2 decembrie, despre cum să avem un Crăciun armonios cu noi dar și cu mediul, cum să sărbătorim într-un mod etic și conștient dar și idei concrete pentru cadouri, bradul de crăciun, decorațiuni, etc. Postările apar în stories pe contul meu de Instagram zâna_boemă după care le adaug în #craciunverde în highlights.

O idee de calendar Advent care nu costă bani, de oferit cadou

Poate fi pentru mama, poate fi pentru prietena cea mai bună sau pentru partenerul tău. Eu zic că va fi apreciat de oricare dintre aceștia.

  1. Alege formatul care ți se potrivește dintre cele de mai jos: baloane colorate, cutii de chibrituri, cutiuțe origami colorate, plicuri sau buzunare cusute pe o pânză.
  2. Cere-le prietenilor să îți scrie pe un bilețel un mesaj cu ce apreciază ei la destinatar cel mai tare, un sfat, o întâmplare preferată, ce le este mai la îndemână. Citește-le înainte să te asiguri că nu ai dat peste vreun troll și distribuie-le în zile diferite, nu la rând. Nu uita să scrii și tu ceva!
  3. Adaugă în celelalte zile mici obiecte care să aducă bucurie celui care le primește: bomboane de ciocolată, o pereche de cercei, un balsam de buze aromat, o cremă pentru mâini, un carnețel pentru o mai bună organizare, un ceai cu aromă de iarnă, o pereche de mănuși călduroase, agrafe de hârtie colorate, stickere cu mesaje obraznice, bilețele cu citate inspiraționale scrise de mână, o poză dintr-un moment important, un borcănel de dulceață, un condiment exotic, o rețetă de la bunica, bilete la film, o brățară împletită de tine, o lumânărică, un săculeț cu lavandă, un iluminator, o pensulă pentru blending, un mini parfum, etc.

Citește și 3 idei de împachetat cadourile

Propriul meu calendar ADVENT

Ce am folosit:

  • o creangă uscată, acoperită de mușchi, suficient de rezistentă să susțină cadourile.
  • o liană de iederă naturală, luată dintr-un gard în drum spre casă și alte câteva frunzulițe decorative, tot naturale, culese de prin boscheți.
  • 2 decorațiuni din lemn cu tematică de Crăciun pe care le aveam.
  • o bandă textilă cu motive tematice.
  • hârtie de împachetat, dar puteam folosi la fel de bine și hârtie de copt, ar fi arătat la fel de bine. Recomand hârtie reciclată.
  • sfoară albă din fibre naturale.

Cost total 0 lei, aveam deja decorațiunile iar o parte dintre ele le-am cules din natură.

Citește și Idei pentru un Crăciun mai ”verde”

Dacă te organizezi, poți să oferi calendarul din timp, să fie folosit așa cum se cuvine. Dacă nu, acesta poate fi dăruit și de Crăciun, mi se pare la fel de minunat să primești de-o dată 24 de cadouașe. Evident, pot culmina cu cheile de la o casă sau o mașină nouă, dar depinde de bugetul alocat. 🙂

Tu ai primit sau cumpărat vreodată un calendar Advent? Dacă te-au inspirat sugestiile mele nu uita să îmi spui dacă și cum ai gândit tu propriul caldendar.

Sărbători cu liniște și iubire,

Zâna

1 Comments

  1. andra says:

    Faine rau pozele, din pacate eu fac parte din categoria persoanelor profund neindemanatice cand vine vorba de confectionat chestii. So, le admir pe la altii 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.