Cum am organizat nunta perfectă în 3 luni de zile

Posted on

Suntem împreună de 8 ani de zile și logodiți tot de atâta timp. Am amânat momentul în fiecare an pentru că niciodată nu era întreaga mea familie acasă în același timp și mi-i doream neapărat alături.

Cum am ales data

În ianuarie, pe 15, în aceeași zi ca Eminescu și ca fratele meu, s-a născut David Alexandru, nepoțelul meu pe care îl ador cu toată ființa. Iar în momentul în care fratele meu m-a anunțat că vine în țară să îl boteze pe 2 iunie am decis să e momentul perfect să sărbătorim și relația noastră. Am negociat data și cu alți oameni importanți, astfel încât să fie cât mai multă lume prezentă și așa am ales ziua de vineri, 25 mai.

Nu sunt genul de femeie care s-a visat mireasă, deși am fost super interesată întotdeauna de partea de design și de amenajare, de oportunitățile de manifestare a creativității pe care ți le deschide un astfel de eveniment, așadar nunta noastră a fost și un proiect prin care să-mi exersez talentele de organizator.

Eu nu am un job, iar cariera de freelancer este abia la început, așadar am decis să organizăm un eveniment on a budget, de aceea am ales ziua de vineri, pentru că vom găsi mai ușor locație și vom avea și costuri ușor mai scăzute.

Cum am ales locația

În ultimii ani ne-am tot amenințat prietenii că îi invităm la nuntă într-un camping la munte, cu foc de tabără, cu mâncare la ceaun și la proțap, muzică live de chitară și alte haiduceli. Am găsit și 2 posibile locații, Camping Floare de Colț la Rimetea sau Camping Zănoaga, dar când am început să configurăm lista invitaților must have am constatat că avem multe familii cu copii mici și că nici pe părinții noștri nu ne permitem să-i chinuim în asemenea hal, așadar am trecut la the next best thing.

Am căutat 3 zile și 3 nopți pe interneți locații de nuntă cu grădină sau poate un roof top. Am strâns câteva opțiuni, unele locații foarte cool, dar niciuna care să mă îmbie cu adevărat. Mă simțeam de parcă mă mulțumeam cu prea puțin. Până când am ajuns pe site-ul celor de la Treehouse și nu-mi venea să cred ce văd. Puteam să jur că sunt doar poze cu titlu de prezentare, adică în realtate o să găsesc cu totul și cu totul altceva.

Când am fost la vizionare era încă frig și urât, totul era gri, dar am simțit imediat că e locația THE ONE. Nici măcar nu am mai vizionat o alta din short list, m-am bazat pe instinct și bine am făcut.

Mi-am luat rochia de mireasă de pe OLX

De când am descoperit rochiile Mariei Lucia Hohan mi-am spus că o să mă căsătoresc într-una dintre creațiile ei. După ce am ”bătut palma” pe locație am început să-mi caut rochii cât mai on a budget. Opțiunile mele au fost MLH, Divine Atelier, Otilia Brailoiu și Murmur, iar limita de credit 2.500 lei. Pentru că rochiile din noile colecții erau mult peste bugetul alocat am zis că nu ar fi rău să caut ceva de închiriat sau chiar ceva purtat.

Am dat un search pe google și mi-am găsit rochia de mireasă MLH pe OLX, la Mioveni. Eram cam în dubiu, dar modelul era the perfect mix de diafan & kinky, nu aveam cum să o mai găsesc în shop sau altundeva, deci m-am dus la probat. Când am pus-o pe mine am știut, iar Dragoș mi-a confirmat – este ALEASA! Lungimea, talia, măsura, culoarea, modelul, totul era perfect la ea. M-a costat 2000 lei + 200 lei să o curăț la o curățătorie care mi-a ridicat și mi-a livrat rochia în 24 de ore acasă.

Ceva vechi, ceva nou

Dacă rochia principală era acel ceva vechi, mi-am luat și o rochie nouă. Am trecut de mai multe ori pe lângă vitrina magazinului PNK Casual în ultimele luni și de fiecare dată mă uitam înauntru la rochiile din dantelă albă. Într-o zi am și intrat să probez una, doar ca să-mi iasă din griji. Mi-a ieșit din grijă dar și din buget, pentru că deși eram sigură că nu are cum, rochia era ca turnată pe mine și era și ultima bucată, deci a trebuit să reacționez rapid.

Am purtat în picioare niște sandale din satin roz comandate de pe Remixshop.com/ro, unde am comandat pentru prima oară cu ocazia asta. Mi-am comandat mai multe produse, la prețuri fabuloase, sunt super încântată de ei, dar asta discutăm cu altă ocazie. Mi-am mai luat, preventiv, o pereche de sandale de la Ana Urbana, pur și simplu a fost dragoste la prima probă, dar nu am ajuns să le mai port, căci au fost foarte confortabile cele mai înalte, din satin.

Ceva de împrumutat

Ultimul stres a fost costumul lui Dragoș. Știam deja la ce să ne așteptăm, că am găsit mereu cu dificultate sacou și cămașă pentru talia lui, dar de data asta… nada, niente, zero barat. Am fost să căutăm abia în ultima săptămână, la Afi, în magazinele din Apaca și la final la Outlet-ul din Militari, care btw este noua mea destinație favorită de shopping. Am cumpărat un costum superb de la Cavaliere, dar al cărui sacou nu se închide, așadar ne-am făcut programare la iTux, serviciul de închiriere. În 24 de ore am avut ținuta completă pentru Dragoș pe măsura lui, fără nicio bătaie de cap. Costumul cumpărat îl va purta la botez, cu tricou și adidași.

Parteneri de poveste

Pentru catering am lucrat cu Adina de la Zebra catering. I-am ales pentru că erau singurul furnizor fără sărmăluțe în meniu și apoi am mers mai departe cu ei pentru că mâncarea a fost senzațională la degustare dar și pentru că am avut chimie pură cu echipa. Evident, toată lumea s-a lins pe degete la final, mai ales după prăjiturile wow aduse tocmai de la Câmpina.

Pentru invitații am lucrat cu Charmink Calligraphy, care a lucrat pentru noi un model unicat de invitație. La fel, am avut chimie cu Raluca de la prima conversație telefonică și rezultatul a fost exact ce îmi doream.

Și cu fotografii a fost la fel, chimie de la prima întâlnire. După ce am trimis mai multe cereri de ofertă, cei de la Jurnal Fotografic ne-au răspuns primii, iar la întâlnire ne-am simțit atât de confortabil amândoi că nu ne-a mai interesat să primim alte oferte.

Am ales să aducem și animatori la eveniment, am lucrat cu echipa unui prieten de la Râmnicu Sărat, Events’INA. Dacă nu eram pe platforme de 14 cm și în rochie de mătase m-aș fi întins și eu pe pajiște cu copii să ne jucăm.

Început de poveste

Poate exagerez, dar așa simt. Am avut o nuntă perfectă datorită oamenilor minunați pe care i-am avut alături și pe care i-am descoperit și i-am adăugat în lista de prieteni. Să te desparți cu îmbrățișări de oamenii pe care abia i-ai cunoscut – și aici mă refer inclusiv la tipa care m-a epilat – nu e ceva ce se întâmplă în fiecare zi, nu?

Am avut 65 de invitați cu tot cu fotografi, animator, DJ și copii. Cu excepția celor care locuiesc  în alte țări și au avut angajamente foarte importante de care nu au avut cum să scape, au participat toți cei pe care i-am invitat. Unii cred că au venit și de curiozitate, pentru că se așteptau la nebunii din partea noastră, dar cu toții au venit pentru că le suntem dragi. Iar la final eu una pot să spun cu mâna pe inimă că m-am distrat și a fost cea mai frumoasă petrecere la nunta noastră.

Asta este povestea, revin cu albume foto pe măsruă ce le primesc, dar și cu alte lucruri care cred că vă vor fi de folos, mai ales legat de buget, unde am avut ceva de învățat. Vă stau cu drag la dispoziție pentru orice întrebare legată de cele de mai sus, m-aș bucura să vă ajut și pe voi cu un sfat, orice.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.