Care este diferența între vopsitul acasă și vopsitul la salon?

Posted on

Am început să îmi vopsesc părul acasă în urmă cu un an și jumătate, iar acum am făcut trecerea la vopsitul la salon și am strâns câteva impresii pentru voi.

Cum am început să îmi vopsesc părul

Părul meu era șaten cu reflexii arămii la soare și arăta destul de bine, dar simțeam nevoia unei schimbări de look și am decis că o nouă culoare de păr este decizia potrivită. Știam că este un angajament pe termen lung, că o să-mi complic viața și rutina de frumusețe, dar mi-am asumat riscurile odată cu beneficiile.

Am fost sfătuită să nu îmi vopsesc părul, în special de cei apropiați, care mă iubesc așa cum sunt, dar dacă nu simți același lucru și tu pentru tine, degeaba, nu-i așa? Decizia am luat-o după o perioadă destul de lungă de gândire, în momentul în care am fost invitată să testez noile nuanțe de vopsea arămie de la Palette. Îmi amintesc și acum câte complimente am primit și faptul că era exact boost-ul de stimă de sine de care aveam nevoie în acel moment. Da, complimentele ajută atunci când nu ai o părere prea bună despre tine și nu înseamnă că ești superficială, ci doar umană.

Experiența vopsitului acasă

Până acum am testat mai multe branduri de vopsea, toate în nuanțe de arămiu, cu sau fără amoniac: Palette, Loncolor, Syoss, L’Oreal, Garnier Olia, orice mi se părea interesant când ajungeam în fața raftului de vopsea de păr de la supermarket. Majoritatea aveau kit-uri utile de aplicare, deci m-am vopsit cu câteva excepții singură, cu ușurință. Am avut mereu emoții, ce-i drept, dar am fost relaxată că având părul creț nu se vor vedea șuvițele care nu au fost acoperite bine și dacă vopseaua este prea intensă, oricum se va curăța după câteva spălări. Curajoasă și puțin inconștientă, îmi dau seama acum, dar ăsta-i felul meu de a aborda necunoscutul.

Cum am ajuns să îmi vopsesc părul la salon

Am obosit să experimentez de capul meu și am zis că e momentul să fac pasul următor – care ar fi trebuit să fie probabil primul pas – să apelez la un hairstilist. După ce i-am tot admirat părul prietenei mele, Sara și toate culorile fabuloase, dar mai ales după ce am intrat și i-am citit blogul, am zis că-mi place personalitatea Domnului Foarfecă și că probabil e cea mai bună soluție să îmi las părul pe mâna lui.

Știam că îmi doresc să am părul în nuanțe de arămiu în continuare și că încerc să nu îl agresez prea tare, deci i-am lăsat mână liberă hairstilistului. Rezultatul a fost de fiecare dată diferit, surprinzător și cu personalitate.

Care sunt diferențele dintre vopsitul acasă și vopsitul la salon?

  • Calitatea vopselii

Știm cu toții că sunt diferențe mari între calitatea vopselii din supermarket și cea de la salon, profesională. Cea din urmă este mai rezistentă, conține ingrediente mai puțin dăunătoare și are o rezistență mai lungă a culorii, ceea ce compensează prețurile mari, nu credeți?

  • Prețul și timpul

La o primă vedere este mai avantajos să îți vopsești părul acasă: e mai ieftin și mai rapid, dar la salon ai alte avantaje, pentru care este normal să plătești mai mult. Spre exemplu, ultima mea experiență la salon a constat în aplicarea de 3 nuanțe de șuvițe și a durat mai bine de 3 ore, cu un rezultat wow. Sub nicio formă nu aș fi putut obține același rezultat de una singură, acasă!

  • Rezultatul final

Dacă un hairstilist folosește diverse tehnici de aplicare a vopselii și știe care sunt toți factorii pe care trebuie să îi ia în considerare atunci când alege culorile potrivite, tu te bazezi mai degrabă pe instinct și păreri. Am ales nuanțe ”turbate”, am rămas cu șuvițe nevopsite și alte surprize atunci când m-am vopsit acasă, noroc că vopseaua permanentă se curăță 😉

  • Un prieten nou

Credeam că e un simplu clișeu să ai o relație cu hairstilistul tău, să povestiți, să dezbateți cele mai diverse subiecte, să îi pese de părul tău, de sentimentele tale chiar. M-am înșelat, am găsit în Domnul Foarfecă un partener de discuții foarte avizat, care sper că nu s-a plictisit de toate întrebările mele și un profesionist desăvârșit.

Dacă aveți și voi ceva de adăugat la diferențele dintre vopsitul la salon și vopsitul acasă, vă invit să o faceți în comentariile de mai jos. Aștept și întrebările voastre, cu drag!

 

 

0 Comments

  1. Alessia says:

    cel mai mult imi place culoarea din prima poza, stanga…cum e obtinuta aceea? la salon sau acasa? 🙂

    1. Zâna Boemă says:

      La salon, suvite aramii “dulci” le spune Domnul Foarfeca 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.